Počasí dnes27 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Hejtmanem za ANO chce být semilský místostarosta David Pražák. Hnutí zveřejnilo kandidátku

V blížících se krajských volbách bude hnutí ANO jedním z favoritů. K vítězství jej má dovést poslanec a místostarosta Semil David Pražák. Dvojkou pak je českolipská starostka Jitka Volfová. ANO také představilo kandidáta do Senátu ve volebním obvodu 35, který zahrnuje Jablonecko a Semilsko – stal se jím bývalý jablonecký primátor Milan Kroupa.

Kraj se podle lídra kandidátky Davida Pražáka propadá. „Je nejvyšší čas, aby po dvanácti letech došlo v Libereckém kraji ke změně. V řadě oblastí se ve srovnání s ostatními kraji propadá, a to se negativně odráží v každodenním životě lidí v celém regionu. A když říkám v celém, tak nemyslím jen obyvatele velkých měst, ale i těch nejmenších vesnic. I ti mají v našem programu pevné místo,“ řekl.

Kampaň ANO začne v srpnu a připraveno na ni má dva miliony korun.

Na čelních místech kandidátky pak je Jitka Volfová – starosta České Lípy, jablonecký zastupitel David Mánek a liberecká zastupitelka Martina Teplá.

Do boje o Senát pak ANO vyšle bývalého jabloneckého primátora Milana Kroupu. Podle vyjádření hnutí chce ANO přes Senát a krajské zastupitelstvo bojovat proti vládním návrhům a zastávat se lidí. „Budeme je důrazně bránit před nerozumnými návrhy vládní pětikoalice, jako hejtman a senátor máme tu možnost a budeme vidět a slyšet. Naše priority jsou v tomto ohledu zcela jasné a čitelné, oba kandidujeme za hnutí ANO a neschováváme se za účelové koalice nebo regionální hnutí, která se tváří, že vládní politika s tou krajskou nesouvisí,“ řekl Pražák.

To potvrdil i Kroupa. „Zastávám tradiční hodnoty, jako jsou rodina, práce a morálka. Záležitosti, které byly dřív běžné a normální, se dnes bohužel z našich životů vytrácí. Vím, že nezastavím čas ani technologický pokrok, ale minimálně jako senátor mohu ovlivnit to, co se objeví v českých zákonech. Třeba nesmyslná evropská nařízení související s Green Dealem bych jako senátor nikdy nepodpořil,“ uvedl Milan Kroupa, který chce do kampaně investovat milion korun.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hnutí ANO

Štítky volby, liberecký kraj, ano, pražák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtmanem za ANO chce být semilský místostarosta David Pražák. Hnutí zveřejnilo kandidátku  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.