Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

KSČM požaduje odchod Nečesaného z vedení liberecké nemocnice

Fakt, že ředitelem Krajské nemocnice v Liberci zůstává Luděk Nečesaný, nedá spát členům KSČM. Poslanec Stanislav Mackovík a jeho stranický kolega Jan Dvořák vydali minulý týden prohlášení, ve kterém požadují odstoupení Luďka Nečesaného nejen z postu ředitele, ale zároveň nesouhlasí se setrváním v jakékoliv vedoucí funkci v nemocnici.

„KSČM se jednoznačně nesouhlasně vymezuje proti setrvání Luďka Nečesaného v jakékoliv vedoucí funkci v Krajské nemocnice Liberec. Stav v některých zdravotnických zařízeních v našem kraji je důsledkem téměř tři roky trvajícího problematického řízení rezortu a kauz s ním spojených. Spoluzodpovědnost za situaci v rezortu zdravotnictví nese i politické hnutí Změna. Jak vyplývá z diskuse na sociálních sítích, tak stávající problematický stav v nemocnici a jejího ředitele Luďka Nečesaného podporují odvolaná náměstkyně pro rezort zdravotnictví Zuzana Kocumová a primátor Tibor Batthyány, kdy na jejich popud stáhl Luděk Nečesaný svoji rezignaci,“ píše se v prohlášení KSČM.

Luděk Nečesaný, obviněný v červnu z korupce, oznámil před dvěma týdny představenstvu svůj záměr k 1. září rezignovat, protože nechtěl, aby jeho kauza nemocnici poškozovala. Dozorčí rada ho však minulý týden přesvědčila, aby svou rezignaci stáhl a zůstal v čele nemocnice.

Sám ředitel nemocnice se domnívá, že jde kauzu, která mu má zabránit v boji o osvobození jeho syna Lukáše, který byl odsouzený ke třinácti letům vězení za vraždu. Jeho právníci u Nejvyššího soudu dosáhli zrušení rozsudku a celá kauza se vrátí ke krajskému soudu v Hradci Králové.

Policisté mezitím Luďkovi Nečesanému zabavili 200 tisíc korun a obstavili jeho účty. Bojovat za osvobození syna bude podle svých slov i dál.

Luďka Nečesaného obvinila v červnu policie z přijetí úplatku, hrozí mu pět až 12 let vězení. Spolu s ním obvinili i jeho ženu Šárku, které za legalizaci výnosů z trestné činnosti hrozí tři až osm let vězení. Obvinění souvisí s údajným předražením dvou zakázek na vybavení kardiocentra a traumacentra liberecké nemocnice o 24 milionů korun. Zakázkami z let 2008 až 2009 v celkové hodnotě zhruba 239 milionů korun se policie zabývá na základě trestního oznámení z roku 2012. Nečesaný připravuje proti obvinění s právníkem stížnost.

S využitím ČTK

Štítky Luděk Nečesaný, KSČM, Krajská nemocnice Liberec, nemocnice, Jan Dvořák, Stanislav Mackovík, věznice, Zuzana Kocumová, Tibor Batthyány, Krajský soud v Hradci Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KSČM požaduje odchod Nečesaného z vedení liberecké nemocnice  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.