Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Byty po radních využijí postižení pro chráněné bydlení

Pět bytů, které pro své radní nakoupilo bývalé vedení kraje, se to současné snažilo prodat. Uspělo jen s jedním bytem, a tak zbylé čtyři poslouží pro osoby s mentálním postižením jako chráněné bydlení. Nastěhovat by se mohly už na podzim.

 

Byty jsou v polyfunkčním domě v ulici Na Rybníčku. „Byly využívány bývalými členy rady kraje pro služební účely. Stávající členové rady nehodlají byty pro své potřeby využívat, a proto byly bytové jednotky nabízeny k prodeji. Podařilo se ale prodat pouze jednu bytovou jednotku,“ vysvětlila mluvčí úřadu Květa Šírová.

Zbylé čtyři byty tak využije příspěvková organizace Domov a Centrum aktivity z Hodkovic nad Mohelkou, která o bydlení projevila sama zájem. "Byty tak budou sloužit k poskytování sociální služby Chráněné bydlení pro osoby s mentálním postižením, které umožní těmto lidem zapojení do běžného života společnosti,“ vysvětlil hejtman Martin Půta.

Kraj přišla správa a údržba prázdných bytů na 300 tisíc korun ročně. Centrum by navíc muselo nakoupit jiné byty, problém se takhle vyřešil bez dalších nákladů.

Autoři

Štítky byty, kraj, postižení, bydlení, Martin Půta, Hodkovice nad Mohelkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Byty po radních využijí postižení pro chráněné bydlení  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.