Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Protikorupční zákony podpoří většina poslanců

Máme za sebou předčasné volby. Složení sněmovny je pestřejší, sestavování vlády bude složitější, ale přesto se na výsledek voleb dívám s nadějí. Z nově zvolených 200 poslanců jich 166 podepsalo prohlášení Rekonstrukce státu. To dává naději na to, že by mohly být protikorupční zákony předloženy a přijaty.

Liberecký kraj bude zastupovat v poslanecké sněmovně 8 poslanců. Jako krajského koordinátora projektu Rekonstrukce státu mne těší, že 7 z nich podepsalo prohlášení Rekonstrukce státu.  Jediným, kdo prohlášení Rekonstrukce státu nepodepsal a do sněmovny se dostal je Stanislav Mackovík, lídr kandidátky KSČM.

Díky preferenčním hlasům se dostala do sněmovny trojka na kandidátce ANO 2011 Jana Pastuchová, které jsem v případě úspěchu ANO 2011 účast ve sněmovně skutečně přál. Stejně tak se do sněmovny díky preferenčním hlasům dostal Lukáš Pleticha (č.3 na kandidátce ČSSD), když přeskočil primátorku Liberce Martinu Rosenbergovou. Jak v případě ANO 2011 tak v případě ČSSD první tři kandidáti podepsali prohlášení Rekonstrukce státu.

Z pohledu koordinátora projektu Rekonstrukce státu mne těší úspěch Jana Farského (TOP 09), který obhájil svůj poslanecký mandát a který v předchozí sněmovně velmi úzce spolupracoval s projektem Rekonstrukce státu. Stejně tak mě těší úspěch Lukáše Pletichy (ČSSD), který sepsal několik poznámek k projektu Rekonstrukce státu a věřím, že může být stejně úzce spolupracujícím poslancem jako Jan Farský.

Věřím, že se podaří politickým stranám sestavit funkční vládu co nejdříve a všech 8 zbývajících protikorupčních zákonů projektu Rekonstrukce státu bude předloženo a přijato. 166 poslanců, kteří podepsali prohlášení Rekonstrukce státu je pro to dobrým výchozím stavem.

Napsal Pavel Felgr

Štítky projekt, Liberecký kraj, poslanecká sněmovna, ANO 2011, ČSSD, Lukáš Pleticha, Stanislav Mackovík, Jan Farský, Poslanecká sněmovna ČR, KSČM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Protikorupční zákony podpoří většina poslanců  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.