Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Šotola: Lepší jeden park než desítky opuštěných obchodů

Konec budování betonových monster. Přesně to je jednou z programových priorit sdružení Liberec ještě žije, které jde do komunálních voleb v Liberci s číslem 9.

Zchátralých a přitom pohledných míst s tradicí je v Liberci spoustu, nyní stačí jen správně uchopit projekty a dát stop honosným developerským projektům, kterých bylo pod Ještědem už více než dost. „Lepší jeden zelený park, než desítky opuštěných obchodů v nákupních centrech,“ říká lídr sdružení Roman Šotola

Sport dostupný všem

Liberec se právem pyšní titulem evropského města sportu. Nesmíme ale usnout na vavřínech. Dobrou vizitkou nejsou spousty zanedbaných sportovišť, která si zaslouží pravidelnou údržbu. Na řadě míst naopak sportoviště úplně chybí.

Kapitolou samou pro sebe je skatepark, který ročně navštíví tisíce nadšenců. „Prostory neustále chátrají a přitom není jejich údržba nákladná. Pojďme to změnit. Liberec ještě žije je pro podporu amatérského i profesionálního sportu všech věkových kategorií,“ dodává čtyřka na kandidátce a nadšenec do pouličních sportů Jakub Děkan.

Osvěta pejskařů nic nestojí

Větší pozornost si zaslouží také pejskaři. V Liberci najdeme celkem 23 ploch, které jsou využívány pejskaři k venčení jejich čtyřnohých miláčků bez vodítka. K podobným účelům ale může sloužit mnohem více zelených ploch. „Z toho důvodu jsme pro zvýšení počtu míst určených pro volný pohyb psů a osvětu pejskařů, kde psy volně venčit. Řada z nich totiž netuší, kolik je v Liberci k tomu určených ploch,“ komentuje kynolog, strážník a trojka na kandidátce Jiří Kolář.

Kompletní program, který voliči najdou na www.liberecjestezije.cz, obsahuje sedm bodů. „Při jeho tvorbě jsme se snažili zamyslet nad problémy všech skupin Liberečanů,“ dodává Šotola.

PR text

Koho budete volit v komunálních volbách 2014 v Liberci?

Celkem hlasovalo2225 čtenářů

Štítky Liberec, sport, Jakub Děkan, Ještěd, Jiří Kolář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šotola: Lepší jeden park než desítky opuštěných obchodů  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.