Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Singltrek loni přijelo skoro 80 tisíc cyklistů. Necelá polovina dorazila o prázdninách

Stále vysoká čísla návštěvnosti si udržuje jedno z hlavních sportovních lákadel Frýdlantska Singltrek. Loni sem sice přijelo o necelá čtyři procenta méně návštěvníků než v roce 2015, stále se ale jedná 78 880 průjezdů, které nedaleko novoměstského koupaliště naměřilo sčítací zařízení.

To je umístěno na trase Nástupní a oproti roku 2015 loni naměřilo o 2 774 cyklistů méně. Podle zpracovatelů monitoringu návštěvnosti Sinlgtreku za to mohlo deštivé počasí o prázdninách.

„Velký podíl na této skutečnosti mělo patrně nestabilní počasí s četnými deštivými dny a bouřkami, kterými se vyznačovalo léto roku 2016.“

Přesto o letních prázdninách dorazila téměř polovina všech návštěvníků a důležité jsou samozřejmě i víkendy, které jsou trojnásobně navštěvovanější než všední dny.

V srpnu loňského roku také probíhalo anketní dotazování. To přineslo zajímavá čísla. Desetina návštěvníků Singltreku jsou cizinci, především Poláci. A celých 92 procent návštěvníků se vyjádřilo tak, že jsou se službami v Novém Městě pod Smrkem rozhodně spokojeni.

A jak je to s kvalitou tratí? 97 procent respondentů bylo se Singltrekem spokojeno, třetina by ale přivítala víc tratí, každý desátý by zase chtěl členitější profily.

Jedinou nepříjemností tak může být zjištění, že výrazně ubylo těch, co na Singltreku stráví víc než jeden den. Zatímco v roce 2015 to bylo 44 procent dotázaných, loni už jen 15. Zpracovatelé ale mají vysvětlení.

„Toto zjištění může však být ovlivněno letošním pozdějším termínem ankety. Ta byla uskutečněna ke konci prázdnin, kdy už pravděpodobně návštěvníků setrvávajících na Singltreku více než jeden den ubývá. To by potvrzoval předpoklad uvedený již v loňské výroční zprávě, že podíl přespávajících návštěvníků vázaných na Singltrek velmi kolísá v závislosti na části sezóny a dalších podmínkách.“

Celý monitoring návštěvnosti najdete zde.

Autoři | Foto Singltrek centrum

Štítky Nové Město pod Smrkem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Singltrek loni přijelo skoro 80 tisíc cyklistů. Necelá polovina dorazila o prázdninách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.