Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Devro Jilemnice bude propouštět, o práci přijde zhruba 40 lidí

Výrobce střívek pro potravinářský průmysl Devro Jilemnice bude propouštět. Do konce června by se měl počet zaměstnanců snížit o čtyři procenta. V Jilemnici a Slavkově u Brna firma zaměstnává více než 1000 zaměstnanců, o práci by tak mělo přijít zhruba 40 lidí, většina v Jilemnici. V oblasti Jilemnice bylo podle informací z úřadu práce na začátku dubna bez práce 591 lidí a nezaměstnanost byla 5,1 procenta. Úřady práce tam momentálně nabízejí 153 volných míst.

Chystané propouštění v českých závodech nadnárodní skupiny Devro není ojedinělé, firma se rozhodla zjednodušit řízení výroby, obchodu, výzkumu a vývoje produktů a sjednotit organizační strukturu ve všech dceřiných společnostech. To by mělo podniku umožnit efektivněji reagovat na požadavky trhu. Optimalizace se dotkne všech závodů Devro ve Skotsku, Austrálii, USA i v České republice. "Cílem změn je v rámci celé skupiny omezit duplicitní činnosti a zefektivnit interní procesy," řekla provozní ředitelka společnosti Irena Beranová.

Jako první byla zrušena pozice ředitele společnosti Devro v Jilemnici, odešel už na konci loňského roku. Dalším krokem bude reorganizace zejména v oblasti technické podpory výroby, což by mělo fungování společnosti zjednodušit. "O plánovaných změnách jsme informovali odborovou organizaci, se kterou budeme postup průběžně konzultovat. Zaměstnancům nabídneme právní, konzultační a finanční podporu tak, abychom jim pomohli tuto životní situaci co nejlépe zvládnout. V předem oznámených dnech budou také probíhat schůzky s pracovníky úřadu práce přímo v prostorách naší firmy," doplnila Beranová.

Jilemnická firma vyrábí umělá potravinářská střeva určená masným a drůbežářským podnikům. Je součástí nadnárodní skupiny Devro se sídlem ve Skotsku. Devro Jilemnice je exportní společností, 94 procent produkce míří do zahraničí. V loňském roce uskutečnila zakázky za 3,219 miliardy korun, což bylo zhruba o osm procent méně než v roce 2015. Důvodem bylo zejména posílení kurzu koruny vůči euru a britské libře. Hospodaření skončilo ziskem 860 milionů korun. Před rokem byl ale zisk ještě výrazně vyšší - 1,208 miliardy korun.

Autoři | Foto Devro

Štítky Jilemnice, Úřad práce České republiky, Devro, Slavkov u Brna, Skotsko, USA, Austrálie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devro Jilemnice bude propouštět, o práci přijde zhruba 40 lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.