Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zaměstnanci dopravního podniku míří na kolech do Dánska, spojuje je zdravotní hendikep

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou podporuje své zaměstnance i v aktivitách, které je zaměstnávají v osobním volnu. Už tuto sobotu vyráží na cyklotúru z Liberce až do několik stovek kilometrů vzdáleného Dánska skupinka zaměstnanců dopravního podniku, které spojuje zdravotní hendikep. Právě je se už potřetí rozhodl jejich zaměstnavatel podpořit vybavením i finančně.

„Odbory dopravního podniku nás i letos podpořili třemi tisíci korunami. Dopravní podnik nám půjčil velký vozík za auto v barvách podniku a přispěl dvěma tisíci korun na pohonné hmoty. I proto jsme si nechali na vlastní náklady vyrobit vlaječky České republiky, DPMLJ i odborů,“ shrnul Jiří Fulín, který se na cyklotúru vydá se svými kolegy už potřetí. Poprvé zamířili v roce 2012 s podporou dopravního podniku do Świnoujście a předloni do Peenemünde. „Není běžné, že by společnost takto podporovala své zaměstnance. Jde opravdu o solidního zaměstnavatele,“ dodal.

Samotné aktéry túry spojuje zdravotní hendikep, proto si také cyklisté říkají Hypochodr Team. „Hypochondrem mě nazvala zdravotní sestra mého bývalého obvodního lékaře, když jsem se nechtěl nechat odbýt a žádal vyšetření. Na ORL mi poté našli zhoubný nádor. Další z klubu vloni skončil v nemocnici s infarktem myokardu a též v loni dalšího hospitalizovali s růží v nohou. A aby toho nebylo málo, další člen má karpály v pravé ruce a doprovod musel skončit v autobuse, jelikož ho loni ho odvezla sanita s cukrovkou,“ doplnil Fulín.

Letos vyrazí Hypochodr Team vstříc několika stovkám kilometrů dlouhé cestě o nadcházejícím víkendu. V sobotu v 6:30 vyjedou z tramvajové vozovny v Liberci. Poté je čeká cesta do Berlína a Kielu. „Dojet bychom chtěli až do Dánska,“ dodal Fulín.

Šestici cyklistů budou na dálku podporovat jejich kolegové z dopravního podniku. „Je obdivuhodné, s jakou vervou tito zaměstnanci bojují se svým zdravotním problémem, a proto je rádi podpoříme“ uzavřel ředitel dopravního podniku Luboš Wejnar.

Štítky dopravní společnost, Dánsko, Liberec, Jablonec nad Nisou, Česko, Svinoústí, Peenemünde, Berlín, Kiel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaměstnanci dopravního podniku míří na kolech do Dánska, spojuje je zdravotní hendikep  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.