Pět řemeslníků či výrobců nově získalo pro své výrobky značku Regionální produkt Českého ráje. Pyšnit se jí mohou například bylinkové sirupy, dřevěné mísy a lžíce, omáčky, mouky, ale i osiva. Certifikáty uděluje již desátým rokem Sdružení Český ráj.
„Celkový počet nositelů značky regionální produkt Český ráj se již blíží k šedesátce a každý rok se přihlásí několik nových uchazečů, jejichž poctivá a originální produkce si zaslouží certifikát kvality,“ uvedla Jitka Kořínková ze Sdružení Český ráj, která se projektu Regionální produkt Český ráj věnuje.
Mezi nositele značky se nově zařadili:
Planta naturalis, která nabízí přírodní rostliny a osiva.
Břetislav Jansa, který ručně vyřezává dřevěné lžíce a mísy.
Jana Kuntošová, která vyrábí džemy, omáčky, bylinkové sirupy, sušené ovoce a jablečné mošty pod značkou Vesnické Dobroty.
Mlýn Perner Svijany, spol. s r. o., produkující pšeničné, žitné, špaldové a další mouky.
Pavlína Veselá, která nabízí omáčky, džemy a hořčice pod značkou Pulpamen.
Cílem projektu je podpořit a propagovat místní výrobky značkou „Regionální produkt Český ráj“. Tato registrovaná ochranná známka je místním výrobcům propůjčována při splnění přísných kritérií, která zohledňují především původ výrobku v regionu, originalitu, ekologickou šetrnost a podíl ruční práce. Většina certifikovaných výrobců zákazníky ráda přivítá ve své dílně a představí své umění. Jejich produkty můžete zakoupit i ve specializovaných prodejnách, které vznikají na řadě míst Českého ráje.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.