Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Naše řeky jsou pro vodáky zatím sjízdné, blížící se horké dny mohou situaci změnit

Oblíbená vodácká řeka Jizera je k dnešnímu dni sjízdná. Situace se ale postupně začíná zhoršovat na druhé splavné řece Libereckého kraje, na Ploučnici. Hladina vody tam jde pomalu dolů.

Při plánování výletu na lodích proto sledujte aktuální situaci, blížící se horké a suché dny situaci nijak nezlepší. Stav průtoku řek pravidelně zveřejňuje na svých webových stránkách Povodí Labe a.s.

Dolní část Jizery z Malé Skály je k pondělnímu ránu 17. července sjízdná bez potíží a hladina vody spíše stoupá. Sjízdná je také Jizera z Bakova, kde už ovšem nastává klesající trend hladiny vody. Nicméně pro vodácké výpravy je vody v korytě Jizery dostatek.

O poznání horší situace je na Ploučnici, kde zbývají pouhé 3 centimetry do limitu potřebného ke splutí řeky. I proto k dnešnímu ránu platí již upozornění na zhoršující se sjízdnost tohoto vodního toku. „Na Ploučnici jsme byli minulý týden, na průrvě, a vody bylo celkem dost. Jeli jsme úplně bez problémů. Ale z minulosti vím, že se tady situace rychle mění,“ popisuje Zuzana Prádlerová z Liberce.

Na vodě můžete potkat policejní kontrolu  

Letošní prázdniny se na vodáky zaměřuje i Policie ČR v rámci celorepublikové akce Voda 2017. I když je zaměřena zejména na vodní plochy, kde jezdí motorová plavidla a hrozí zvýšené nebezpečí, mohou se hlídky objevit i ve vodáckých kempech nebo u řek. „Kontrolní činnost bude zaměřena zejména na kontrolu plavidel, přístavišť, půjčoven lodí, vodáků, plavců, rybářů, vůdců malých plavidel, požití alkoholických nápojů nebo jiných návykových a psychotropních látek atd.,“ uvedl policejní mluvčí Petr Habenicht z Policejního prezidia ČR.

Štítky vodáci, řeky, splavnost, Liberecký kraj, Jizera, Ploučnice, Labe, Malá Skála, Policie České republiky, Policejní prezidium České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naše řeky jsou pro vodáky zatím sjízdné, blížící se horké dny mohou situaci změnit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.