Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Město uvažuje o úplném uzavření Zvolenské. Žádný dopravní kolaps v létě nenastal

Celý srpen byla na zkoušku uzavřená Zvolenská ulice kolem přehrady. Město chtělo otestovat, zda je vůbec nutné, aby tudy auta musela jezdit. V ulici se konalo několik akcí včetně závodu historických kol a proběhlo tu i letní kino. Podle radnice v srpnu i přes mnoho dalších uzavírek žádný dopravní kolaps nenastal, a tak by mohl být ulice pro auta uzavřená úplně.

„Nejprve jsme chtěli zkušebně zjistit, zda to nezpůsobí dopravní problémy. Žádné závažné se nekonaly, a to ani přesto, že byl Liberec přes léto plný uzavírek. Myslím tedy, že delší zavření Zvolenské by nemělo v budoucnu vyvolat problémy,” řekl náměstek Jan Korytář.

Podle něj ale město nechce jen uzavřít silnici a o nic se nestarat. „Smysl je v tom, aby se propojil areál přehrady s lesoparkem na Králově Háji a vznikla zde klidová zóna bez aut,“ dodal.

Příští rok by se tak ulice mohla zavřít na celé prázdniny.

O uzavření silnice už se přitom uvažuje dlouhá léta. Vznikl také dopravní průzkum, podle kterého zde průměrně projede třicet aut za hodinu.

Zákaz vjezdu aut do Zvolenské je ale jen částí z připravovaných změn v celém okolí přehrady. „V příštím roce přibydou další konkrétní opatření v celém areálu, které by měly z celé oblasti opět udělat vyhledávané místo pro rekreaci Liberečanů,“ dodal Korytář.

Právě chystané úpravy a změny na přehradě chce město představit ještě letos na podzim.

Autoři | Foto

Štítky přehrada, Liberec, Harcov, Zvolenská, Jan Korytář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lubomír Dlouhý

Upozorňoval jsem na nevhodnost uzavření už dříve. Nyní se to ukázalo v plné kráse, po uzavření Klášterní ulice. Tak musím jet na Broumovskou zajíždkou kolem Závory, nahoru na Kunratickou a přes Zelené údolí, a už se tam dělají zácpy. Přes Šalďák a Vítěznou jsem to teď po jejich otevření raději ještě nezkoušel.

Středa, 18. října 2017, 08:31Odpovědět

Petr Bedor

Korytáři vy už nevíte co by jste dělal, problémy nebyly protože to občané Liberce akceptovali a smířili se se situací na měsíc o prázdninách, ale úplné uzavření silnice na celý rok to jde už i proti logice. Vy asi máte radničního šoféra a auto, že vám je jedno objíždět půl Liberce a díky tomu i navíc škodit víc životnímu prostředí z hlediska exhalací vypouštěným z vozidel na delší objízdné trase. Zajeďte si k přehradě sedněte si někde na kraji a spočítejte, kolik aut tu cestu využívá, není to jednotková záležitost.

Úterý, 17. října 2017, 13:27Odpovědět

Město uvažuje o úplném uzavření Zvolenské. Žádný dopravní kolaps v létě nenastal  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.