Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberecká zoologická zahrada začala s chovem exotických žab

Liberecká zoo rozšířila svou kolekci chovaných zvířat o nové druhy. Tentokrát jde o exotické obojživelníky, které návštěvníci najdou v pavilonu tropů. Jedná se o tři druhy žab pocházejících z tropických deštných lesů – rosničku včelí, parosničku srdíčkovou a pralesničku strašnou.

Rosnička včelí se hojně vyskytuje v oblasti Jižní Ameriky a většinu času tráví na stromech v blízkosti pomalu tekoucích vod. Parosnička srdíčková je zavalitá žába žijící v madagaskarských lesích. Přes den se zahrabává v podrostu, a tudíž není snadné jí ve volné přírodě spatřit.

osledním žabím druhem je zlatožlutě zbarvená pralesnička strašná. Obývá území jihoamerické Kolumbie a často bývá nazývána také jako šípová žába. Indiáni využívají její prudce jedovatý kožní sekret při lovu kořisti v lesích. Svoji jedovatost získává žabka v přírodě z potravy, v zajetí však svoji toxicitu ztrácí.

„Všechny žáby jsou k vidění v Pavilonu tropů, kde jsme pro ně zřídili nová bambusová expoziční terária,“ shrnula mluvčí zoologické zahrady Barbara Tesařová. V historii nejstarší zoo v Čechách je to vůbec poprvé, kdy návštěvníci mohou tropické druhy žab spatřit.

Foto Zoo Liberec

Štítky Liberec, zoo, Zoo Liberec, Barbara Tesařová, žába, zoologická zahrada, Kolumbie, příroda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká zoologická zahrada začala s chovem exotických žab  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.