Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jablonec je bez vánočního stromu, technické služby ho během večera odstrojily

Jablonecké technické služby během úterního večera odstranily z Mírového náměstí vánoční jedli, která se začátkem týdne naklonila a hrozilo její spadnutí. Po skončení vánočních trhů se na náměstí strom vrátí. Vedení města nechtělo riskovat, že by strom na někoho spadl.

 „Ve středu od rána navíc začínají na Mírovém náměstí pravidelné Vánoční trhy, které jsou hojně navštěvovány,“ řekla Iva Bendová, pracovnice Eurocentra Jablonec nad Nisou, která má organizaci trhů na starosti.

Město tak muselo urychleně řešit, co se stromem. Jeho prohlídkou se zjistilo, že je poškozený kmen. „Po vyhodnocení situace jsme rozhodli, že vánoční strom odstrojíme a nový bude na náměstí postaven až po vánočních trzích,“ dodal  primátora Miloš Vele.

Kvůli silným poryvům větru ale nebylo bezpečné jedli odstrojovat během dne, pracovníci technických služeb tak začali řešit jeho odvoz až večer. Do té doby strom hlídali strážníci. Letošní trhy se tak musí obejít bez vánočního stromu, podle města se ale po jejich skončení strom na náměstí vrátí. 

Foto Rudolf Kojak

Štítky Jablonec, jedle, vánoční strom, trhy, advent, Vánoce, Jablonec nad Nisou, strom, vánoční stromek, vánoční trhy, Miloš Vele

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec je bez vánočního stromu, technické služby ho během večera odstrojily  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.