Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Péct či nepéct, to je otázka každé hospodyně

České Vánoce se neobejdou bez cukroví. Pečou se tradiční druhy, ale na popularitě získávají i recepty pro zastánce zdravé výživy.

S nadcházejícími svátky vánočními přichází často stres a shon. Uklidit, nakoupit, napéct, to jsou klasické úkoly každé hospodyňky. Jaké vánoční cukroví je to nejoblíbenější? Mezi tradiční druhy patří perníčky, vanilkové rohlíčky, linecká kolečka a vosí hnízda, ale pozadu nejsou ani staročeské pracny, kokosové koule nebo ořechové žabí huby.

Vybrat to správné cukroví z nespočtu druhů není lehký úkol. Navíc jsou dnes populární i zdravé odlehčené varianty bez cukru či lepku, ale na svátečních stolech se objevují i dobroty pro vegany nebo sladkosti vyrobené z raw čili živých surovin. Mezi takové patří například raw kokosové kuličky, které jsou hotové za pár minut.

I přes to, že jsou dostupné tisíce receptů, lidé často pečou stále ty samé druhy. Na tradiční recepty jako jsou ischelské dortíčky, sádlovky nebo Masarykovo cukroví se ale skoro zapomnělo, a přitom nejsou složité na přípravu a chutnají znamenitě.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Vánoce, vánoční cukroví, pečení, recept

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Péct či nepéct, to je otázka každé hospodyně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.