Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hasiči ve Zdislavě mají nové zázemí. Opravenou zbrojnici v pondělí slavnostně otevřou

Hasičská zbrojnice ve Zdislavě prošla v posledních měsících kompletní rekonstrukcí, která vyšla na necelých pět milionů korun. Hasiči získali nové zázemí a také školící místnost pro třicet lidí. Nová jsou i stání pro cisternu a další auta.

Proměna původní zbrojnice přišla celkem na 4 961 000 korun a jednalo se o loňskou největší investici městyse Zdislava. „Na projekt přispěl Hasičský záchranný sbor ČR částkou 1 555 600 korun a Liberecký kraj se podílel výší 1 037 067 korun,“ vypočítal mluvčí krajského úřadu Filip Trdla.

Revitalizací hasičské zbrojnice získala místní jednotka požární ochrany odpovídající zázemí pro svoji činnost. „Vybudovali jsme jedno stání pro velkou hasičskou cisternu a menší stání pro dopravní automobil. Hasiči mají nové šatny včetně sociálního zázemí a v prvním patře vznikla dokonce školící místnost pro třicet lidí. Pro naše hasiče je to velká událost,“ řekl Zbyněk Fetr, starosta Zdislavy a současně velitel výjezdové jednotky.

Hasiči zbrojnici v pondělí ve 14 hodin slavnostně otevřou. „Otevření se kromě zdislavských hasičů a občanů zúčastní rovněž hejtman Libereckého kraje Martin Půta, zástupci Hasičského záchranného sboru ČR, projektant a zhotovitel stavby a v neposlední řadě také starostové okolních měst a obcí,“ doplnil Trdla.

Autoři | Foto Městys Zdislava

Štítky Zdislava, muniční sklad, Hasičský záchranný sbor, Liberecký kraj, Martin Půta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči ve Zdislavě mají nové zázemí. Opravenou zbrojnici v pondělí slavnostně otevřou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.