Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Knihovna hledá nejmladšího čtenáře. Chce tak podpořit čtení dětí

Březen je každoročně měsícem čtenářů. A zatímco v minulých letech knihovna hledala nejlepší čtenářské tatínky, babičky nebo rodiny, letos zvolí čtenáře z dětí. A to ani nemusí umět číst. Důležitá je i aktivita rodičů, zda dětem půjčují dětské knihy.

„Letos budeme hledat mezi dětmi a zvolíme nejmladšího čtenáře Krajské vědecké knihovny. Protože se jedná o ty nejmenší, kteří třeba ještě neumí číst, při hodnocení přihlédneme také k aktivitě rodičů a dalších členů rodiny,“ řekla Blanka Konvalinková, ředitelka Krajské vědecké knihovny v Liberci.

Knihovna ve spolupráci s Libereckým krajem se tak snaží podpořit čtení dětí a pro děti. „Posilováním lásky ke knihám a ke čtení u svých dětí podporujete rozvoj čtenářské gramotnosti, slovní zásoby, verbálních schopností a fantazie – dovedností tolik potřebných pro jejich budoucí uplatnění v životě,“ řekla mluvčí knihovny Michaela Valterová.

Do soutěže se může přihlásit každý, kdo aspoň jednou měsíčně půjčuje knihy odpovídajících věku dítěte prostřednictvím rodičů a účastní se akcí v knihovně pro děti.

Svého malého čtenáře můžete přihlásit nejpozději do 28. února 2018 na e-mail: valterova@kvkli.cz.

Autoři | Foto

Štítky knihovna, Liberec, KVKLI, čtenář, nejmladší čtenář, kniha, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Knihovna hledá nejmladšího čtenáře. Chce tak podpořit čtení dětí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.