Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

U liberecké radnice se v pátek lidé sejdou kvůli zavražděnému novináři

Na mnoha místech v Česku už proběhly nebo proběhnou pietní akce za zavražděného slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. V pátek jedna z nich proběhne i v Liberci u pomníku vedle vchodu do radnice.

Právě v pátek se další pietní akce konají třeba v Brně nebo Ostravě a také na Slovensku. „Protože jsem se to dozvěděl na poslední chvíli, nemohu svolat oficiální akci v Liberci. Proto půjdeme v pátek v sedmnáct hodin se ženou položit svíčku k památníku u radnice,“ napsal na facebooku Ivan Brabec, který libereckou událost založil.

Kuciak byl se svou snoubenkou zavražděn koncem týdne ve svém domě v obci Veľká Mača u Trnavy. Slovenská policie případ vyšetřuje a podle posledních informací zadržela italského podnikatele, o kterém Kuciak psal.

Autoři | Foto Martin Fryč

Štítky pieta, radnice, Liberec, Ján Kuciak, novinář, Martina Kušnírová, Česko, Slovensko, Facebook, Brno, Ostrava, Trnava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U liberecké radnice se v pátek lidé sejdou kvůli zavražděnému novináři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.