Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Turnově bude hazard zakázaný v městské památkové zóně

Turnov má novou vyhlášku o hazardu, platit začne zhruba v polovině dubna. Provozování hazardu bude zakázané v městské památkové zóně a v povolených hernách bude časově omezená otevírací doba, a to od 10:00 do 24:00.

Vyhlášku Turnov změnil zhruba po pěti a půl letech. Předchozí byla diskriminační, neboť zvýhodňovala nynější provozovatele a nikdo další hernu ve městě zřídit nemohl. Po městě je nyní pět heren, z nich tři jsou mimo městskou památkovou zónu.

Součástí vyhlášky bude i seznam adres, kde bude hazard v patnáctitisícovém městě v budoucnu povolený. Zatím na něm nikdo není, provozovatelé budou muset znovu zažádat o povolení. "Vyhláška říká, že všichni provozovatelé, kteří budou chtít provozovat hernu na území města Turnova, budou muset projít schvalováním zastupitelstva," uvedl starosta Tomáš Hocke (Nezávislý blok).. Součástí vyhlášky bude i příloha s dalšími podmínkami. Například pokud bude herna v domě s byty, jejich majitelé budou muset se zřízením provozovny souhlasit.

Herny, které podmínky nové vyhlášky nesplní nebo si jejich provozovatelé nezažádají o zařazení na seznam povolených adres, neskončí ihned, ale až po skončení platnosti současného povolení. "U některých budou dobíhat až za tři roky," dodal Hocke. Turnov vyhláškou povoluje jen herny, kasina jsou zakázaná na území celého města.

Vyhlášku o hazardu v Libereckém kraji nedávno změnil i Liberec. V krajském městě jsou zcela zakázané herny a pro kasina budou platit omezení. Nebudou moci být v okruhu 150 metrů od základních a středních škol a domu dětí a mládeže Větrník. Ve stotisícovém městě je takových školských zařízení 49. Kasina zároveň nebudou moci být v místech, kde by neúměrně zvyšovala rizika se zajištěním veřejného pořádku. Obě tyto podmínky splňuje v Liberci sedm míst. Vyhláška vstoupí v platnost 4. dubna. Hazard ale po přechodnou dobu bude možné provozovat i na místech, jež nesplňují podmínky nové vyhlášky, a to až do doby, než jim vyprší současné povolení. Po městě je nyní asi 40 takových adres.

Autoři

Štítky Turnov, hazard, Tomáš Hocke, hazardní hra, herna, městská památková zóna, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Turnově bude hazard zakázaný v městské památkové zóně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.