Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Liberecké masové pochoutky usilují o titul Regionální potravina

PR článek

Špekáčky, dva druhy salámu a maso ve skle z libereckého řeznictví Rydval se bude ucházet v dubnu o značku Regionální potravina Libereckého kraje roku 2018.

„Vyrábíme je jen z výběrového masa a nepoužíváme žádné náhražky, proto jsou tyto produkty současně bezlepkové,“ vysvětluje jeden z posledních aktivních řezníků v Jizerských horách Jaroslav Rydval. Regionální produktem se před čtyřmi lety staly i jeho Ruprechtické bylinkové klobásy.

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství, letošní ročník je v pořadí devátý.  Jejím cílem je podpora malých a středních potravinářských výrobců i regionů. Značka má symbolizovat punc kvality, výjimečnosti a původu surovin.  Přispívá také k propagaci výrobku a jeho důvěryhodnosti v očích spotřebitelů. Přihlásit se do klání mnohou jen firmy do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek může značku užívat čtyři roky. V Libereckém kraji ji získaly asi čtyři desítky produktů.

Výrobky z řeznictví Rydval najdou také zákazníci na farmářských trzích v Kostelní ulici v Liberci, které po zimní přestávce zahajují ve čtvrtek 12.4. a letošním roce budou otevřeny i v sobotu dopoledne.

Řezník Rydval pracuje v oboru 35 let. Podnikat začal v roce 1994. Dnes má vlastní výrobnu a kamenný obchod, ale i pojízdnou prodejnu s udírnou, se kterou obráží regionální trhy a akce. Volné dny nezná, každý den začíná ve 04.00 ráno a končí kolem 19.00 hodiny.  „S masem se musí zacházet s noblesou a úctou,“ říká řezník. Suroviny pro své zboží si jako správný malovýrobce pečlivě vybírá. Hovězí nakupuje v Železném Brodě, vepřové  v Mimoni, drůbeží bere v Brništi.  Přeje si, aby lidé byli při nakupování nároční mimo ceny i na  kvalitu a starali se o to, aby jedli zdravě. Svými uzeninami si získal dvakrát po sobě i Poláky, a to v soutěži  Vyrobeno pod Sněžkou, která se koná pravidelně v Jelení Hoře.

Regionální agrární rada Libereckého kraje bude hodnotit regionální potraviny 17. dubna. Slavnostní vyhlášení oceněných produktů se uskuteční 11. října na Náměstí Dr. E. Beneše v Liberci.  V celé zemi zdobí značky 420 výrobků od 322 výrobců.

Štítky Liberec, trhy, Regionální potravina, Jaroslav Rydval, řeznictví Rydval, jídlo, maso, Liberecký kraj, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecké masové pochoutky usilují o titul Regionální potravina  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.