Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Práce záchranářů v přímém přenosu? Příští úterý oslaví linka 155 svůj den

V příštím týdnu proběhne den jedné z našich tísňových linek. Pokud vás zajímá, jak pracují dispečeři zrovna na stopadesátpětce, pusťte si, mezi desátou a patnáctou hodinou, přímý přenos na webu nebo Facebooku.

Zdravotnické operační středisko Záchranné zdravotnické služby Libereckého kraje vzniklo 1. ledna roku 2007, a to sloučením bývalých okresních dispečinků. Hlasy, které člověk slyší v krizových situacích jako první, patří právě operátorům.

Každých patnáct vteřin se najde někdo, kdo nutně potřebuje pomoc zdravotníků, ať už pro sebe nebo své blízké. Prostřednictvím právě operátora se rozběhne důležitý a rychlý proces, který usiluje o záchranu lidského života. „Jedním z nejtěžších úkolů operátorů je poskytování pokynů volajícím tak, aby je správně pochopili a aby i naprosto neinformovaný člověk dokázal zabezpečit první pomoc postiženému, případně sám sobě,“ říká mluvčí Michael Georgiev.

Přímý přenos

Datum 15. 5. bylo zvoleno symbolicky vzhledem k číslům 155, prostřednictvím kterých se člověk dovolá na záchranou službu. „Tato linka je nejdůležitějším pojítkem mezi záchranáři a těmi, kdo potřebují pomoc,“  dodává Georgiev. Příští úterý tedy bude patřit zdravotníkům, kteří jsou ve dne i v noci ve střehu. Sledujte jejich práci v online vysílání na webových stránkách Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje nebo na stránkách Facebooku.

Foto ZZS LK

Štítky Liberec, ZZSLK, přímý přenos, Facebook, operátor, Liberecký kraj, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce záchranářů v přímém přenosu? Příští úterý oslaví linka 155 svůj den  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.