Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Čistírna v Novém Městě pod Smrkem mimo provoz. Za situaci můžou ropné látky

S problémy se dnes, v pátek 1. června, potýká čistírna odpadních vod v Novém Městě pod Smrkem. V noci ze čtvrtka na pátek do ní, prostřednictvím kanalizace přitekly blíže neurčení ropné látky. Došlo tak k znečištění, a proto zůstane čistírna celý den mimo provoz.

Čistírna odpadních vod v Novém Městě pod Smrkem, kterou provozuje Frýdlantská vodárenská společnost, řeší v současnosti nepříjemnou situaci. Kanalizací se do ní dostaly látky ropného původu.

V ranních hodinách byly proto na místo povolány jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů. Následně dorazila i policie, která případ prošetřuje.

Ředitel Petr Olyšar věří, že už zítra bude vše v pořádku a sděluje: „Povolali jsme proto specializovanou firmu, která likvidaci ropných látek provede. Nicméně než k tomu dojde, zůstává čistírna odpadních vod mimo provoz.“

Co patří/nepatří do odpadních vod

Podle slov Aleny Soukupové z Frýdlantské vodárenské se za odpadní vodu považuje taková voda, která je znečištěná každodenní lidskou činností. Prováděním hygieny, užíváním toalety, úklidem, praním, mytím nádobí a podobně.

Do kanalizace rozhodně nepatří biologický odpad jako jsou zbytky jídel, tuky, fritovací oleje, chemikálie nebo barvy, ředidla, kyseliny či ropné látky. 

 

Foto Hasiči Frýdlant

Štítky Liberecký kraj, Nové Město pod Smrkem, čistírna odpadních vod, Frýdlantská vodárenská společnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čistírna v Novém Městě pod Smrkem mimo provoz. Za situaci můžou ropné látky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.