Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Zapomněli jste si na přehradu vzít něco ke čtení? Vyberte si v knihobudce

Na jablonecké přehradě vyrostla knihobudka. Co že to je? Jde o malou knihovničku, ve které si můžete vypůjčit knihu a zpříjemnit si tak relaxaci na pláži u vody. Knihobudka funguje stylem půjč – přečti – vrať a na dětském hřišti v ulici Za Hrází.

Knihy začne budka vydávat 20. června. „Poptávka po nich se objevila také u nás ve městě, proto jsme se rozhodli nechat letos před letní sezonou instalovat tu první právě u přehrady,“ říká náměstek pro rozvoj města Lukáš Pleticha.

Knihobudku vyrobily děti v modelářském kroužku DDM Vikýř. „Své stanoviště našla na dětském hřišti v ulici Za Hrází, jehož renovaci a rozšíření o nové prvky město v těchto dnech dokončuje,“ uvedla mluvčí magistrátu Markéta Hozová.

Knihy bude dodávat městská knihovna a venkovní knihovna bude fungovat na obvyklém principu půjč-přečti-vrať nebo přines jinou. „Věřím, že právě na zvoleném hřišti bude velmi využívaná jak těmi, kdo sem doprovodí děti, tak těmi, kdo si přijdou zacvičit na posilovacích strojích nebo prostě odpočívat u přehrady,“ dodal náměstek.

Pokud se první knihobudka ve městě osvědčí, časem by mohly přibýt další. První z nich se na přehradě slavnostně otevře 20. června v 10 hodin.

Autoři | Foto Město Jablonec nad Nisou

Štítky Knihobudka, přehrada, Mšeno, Jablonec, knihy, kniha, dětské hřiště, Lukáš Pleticha, styl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zapomněli jste si na přehradu vzít něco ke čtení? Vyberte si v knihobudce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.