Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Posluchač rozhlasu splnil seniorce přání. Nadělil jí koncert Václava Neckáře

Neobvyklým hostem se blýskl první Růžičkový ples v Domově důchodců Velké Hamry v neděli 10. června. Senioři si vychutnali více než hodinový koncert Václava Neckáře a jeho skupiny Bacily. Koncertem splnil nejstarší klientce domova její přání, v rámci akce Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata, jeden z posluchačů rádia. Pozvání na Růžičkový ples přijal také náměstek hejtmana Libereckého kraje Pavel Svoboda.

Než se dostal k mikrofonu Václav Neckář, senioři si užili předtančení se známým tanečním mistrem Petrem Veletou. Následoval koncert místní skupiny Miniteam Václava Dolenského, v níž jako hlavní zpěvačka zpívá uklízečka domova důchodců Jana Havlíková.

„Vysadili jsme v zahradě domova růžičkový palouček. Kvete nám tam sto růží nejrůznějších barev. Tak nás napadlo, když už máme ten palouček a krásně to u něj voní, uspořádat Růžičkový ples. A udělali jsme dobře, protože během plesu nám rozkvetly další růže,“ prozradil ředitel domova Čestmír Skrbek.

Růžičkový ples přilákal také klienty z pečovatelských domů v okolí, a přišli i příbuzní seniorů a pracovníků domova. Ježíškovo vnouče, posluchač Českého rozhlasu, architekt Hynek Gloser z Plzně se přijel podívat, jakou radost svým dárkem všem udělal. Zaplatil totiž vystoupení Václava Neckáře ze svých peněz.

„Paní Marii Reslové, která si přála ještě vidět Václava Neckáře, je už 99 roků. Donedávna ještě běhala po svých. Je to pořád čiperná paní, vydržela po celou dobu plesu. Vystoupení Václava Neckáře, který si s každým ochotně popovídal, rozdával autogramy a fotil se, ji velmi dojalo. Ples byl hodně emotivní,“ dodal Čestmír Skrbek.

Nadšený byl z akce domova důchodců i náměstek pro resort sociálních věcí Pavel Svoboda. „Růže je královnou květin. Úctu růžím vyjadřovali básníci všech dob. Francouzský spisovatel Aveline Claude řekl, že kdekoli zasejeme sny, vykvetou růže. Jsem rád, že náš domov důchodců první Růžičkový ples připravil, a že s Českým rozhlasem pomohl splnit nejen paní Reslové, ale určitě i dalším seniorům jejich sen,“ řekl Pavel Svoboda. „Ples se povedl. Návštěvníci mají na co vzpomínat,“ doplnil.

Ředitel Skrbek plánuje udělat z Růžičkového plesu tradici a pořádat jej také příští rok.

Tisková zpráva

Štítky Václav Neckář, Velké Hamry, senioři, ples, koncert, domov, Pavel Svoboda, Český rozhlas, Bacily, Liberecký kraj, Ježíšek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Posluchač rozhlasu splnil seniorce přání. Nadělil jí koncert Václava Neckáře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.