Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Neptunova kašna na náměstí potřebuje opravu. Zaplatí ji američtí filmaři

V září se bude v Liberci natáčet americký velkofilm, který se prozatím skrývá pod názvem Bosco. Filmaři tu ale nebudou jen natáčet, rozhodli se totiž, že jako díky za podmínky nechají opravit kašnu na Benešově náměstí.

Kašna se vrátila na náměstí už v roce 2010, od té doby se na ni prakticky nesáhlo. Něco poničil vandal, něco zase zub času. „Jedná se především o okrasné prvky, jako je Neptunův trojzubec nebo kované florální okrasné prvky a ulomený prst Neptuna,“ upřesnil Jan Král z tiskové kanceláře radnice.

Už 3. září začnou v Liberci přípravy na natáčení amerického velkofilmu (psali jsme zde) a produkční společnosti Stillking Films s.r.o. se zavázala uhradit náklady spojené s rekonstrukcí poškozených prvků.

„Současný stav kašny nijak neomezuje její provoz, ale na kované mříži se už místy objevuje koroze. Chceme zachovat bezvadný stav kašny, proto jsme se rozhodli pro rekonstrukci. Velmi nás potěšilo, že se produkce rozhodla opravu zaplatit,“ řekl primátor Tibor Batthyány.

Okrasné kovové prvky budou z kašny demontovány 30. srpna. Zpět na kašnu se po zrestaurování vrátí počátkem října, tedy po skončení natáčení.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Neptun, Neptunova kašna, Liberec, oprava, filmaři, kašna, Benešovo náměstí, Jan Král, Stillking Films, Tibor Batthyány

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neptunova kašna na náměstí potřebuje opravu. Zaplatí ji američtí filmaři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.