Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Parkovací dům za sto milionů u nemocnice bude. Kraj s městem hledají peníze

Práce na projektu nové liberecké nemocnice za miliardu korun pokračují. Součástí je i parkovací dům pro 250 aut za sto milionů. Tyto peníze by ale mělo sehnat město, což se zatím nepodařilo. Do případu se vložil také další akcionář nemocnice – Liberecký kraj.

Všichni akcionáři se nyní sešli, aby financování parkovacího domu řešili. „Během schůzky jsem nenabyl dojmu, že by existovaly zásadní překážky pro financování tohoto projektu ze strany IPRÚ. Důležité pro hledání řešení bude vůle vedení statutárního města Liberec, které musí stanovit jednoznačné priority,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Liberec financování parkovacího domu řeší. „Hledáme nejschůdnější cestu, z čeho parkovací dům zafinancovat. Jeho výstavbu považuji za nezbytnou,“ řekl primátor Tibor Batthyány.

Jenže dosud se hovořilo o tom, že parkovací dům tak, jak je navržen, podmínky pro dotaci z IPRÚ nesplní. Nemocnice se proto nyní zavázala vytvořit analýzu, která tento fakt posoudí. Právě získání peněz ze zmíněného dotačního programu je pro celou stavbu nemocnice klíčový.

„Termín pro vyhotovení analýzy je stanoven do konce září 2018, ale byl bych rád, kdybychom již po prázdninách mohli na základě výsledků svolat další schůzku, na které by se projednal další konkrétní postup,“ upřesnil Půta.

Podle něj ale nová nemocnice ohrožena není. „To, že zatím není vyjasněn způsob financování parkovacího domu, neznamená ohrožení projektu výstavby Centra urgentní medicíny v Krajské nemocnici Liberec.Ten je pro Liberecký kraj i nadále prioritou,“ dodal.

Autoři | Foto KNL

Štítky Liberec, Liberecký kraj, nemocnice, dotace, parkovací dům, IPRÚ, peníze, projekt, Krajská nemocnice Liberec, Martin Půta, Tibor Batthyány

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkovací dům za sto milionů u nemocnice bude. Kraj s městem hledají peníze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.