Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kraj prodal majetek za desítky milionů. Zbavil se bývalé porodnice nebo dílen v Kateřinkách

Hned několika budov se v poslední době zbavil Liberecký kraj. Neměl pro ně upotřebení. Za prodej přitom inkasoval asi 34 milionů korun. Ze seznamu majetku si tak kraj může vyškrtnout třeba budovu bývalé porodnice nebo budovy na Franťáku v Liberci.

„Celkem jsme uskutečnili čtrnáct prodejů za necelých 34 milionů korun, které nyní kraj může využít na realizaci plánovaných investic,“ upřesnila statutární náměstkyně hejtmana pro řízení ekonomiky, správy majetku a informatiky Jitka Volfová.

Kraji se podle ní hlavně podařilo prodat bývalou porodnici v Jablonci, která byla roky prázdná a chátrala. „Kraji se dlouhá léta nedařilo najít pro nemovitost uplatnění ani vážného zájemce o koupi. Nakonec se bývalou porodnici podařilo letos v červnu prodat za necelých 15 milionů korun,“ dodala.

Do prodeje šly jen objekty, pro které kraj neměl využití a nedařilo se mu je ani pronajmout. Úřadu pak rostou náklady s údržbou a také ostrahou.

„Na takových objektech se významně podepíše každá zima. Kraj se musí chovat hospodárně, a proto se snaží tyto objekty prodávat. Těší mě, že se nám v poslední době daří nacházet zájemce o koupi i pro objekty, které kraj dlouhodobě nevyužívá,“ řekla Volfová.

V poslední době se pak kraji podařilo kromě porodnice třeba objekt bývalé Pedagogicko-psychologické poradny v ulici Palackého v Jablonci nad Nisou, areál elektrotechnických dílen Střední školy strojní, stavební a dopravní v libereckých Kateřinkách nebo budovy v Nové ulici v liberecké čtvrti Františkov.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, majetek, prodej, budova, Liberec, Jitka Volfová, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj prodal majetek za desítky milionů. Zbavil se bývalé porodnice nebo dílen v Kateřinkách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.