Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Znovu si připomněli newyorské hasiče. Na jejich počest šplhali na krajský úřad

Už po osmnácté se v sobotu v budově krajského úřadu konal memoriál záchranářů z Manhattanu, kteří zasahovali 11. září 2001 u spadlých dvojčat. Závod hasičů, policistů a zdravotníků se opět skládal z mimořádně těžkých zkoušek.

Závodníky čekal silový víceboj a výstup do 17. patra a 21. podlaží s plnou výbavou a v dýchacích maskách. V silovém víceboji na soutěžící čekaly například dvoumetrové bariéry, závaží, které bylo nutné přemístit tlučením palicí, přesun figuríny po vyznačené trase a další překážky. Během výstupu do výškové budovy měli hasiči zapnuté dýchací přístroje, na sobě nasazenou přilbu a zásahový komplet. V jiné předepsané výstroji závodili záchranáři a policisté.

„Výstup do výškové budovy krajského úřadu a silový víceboj je prověrkou kvalitní přípravy integrovaného záchranného systému. Podobné akce dokazují, jak důležitá je fyzická vybavenost lidí, kteří zachraňují životy ostatních,“ řekl hejtman Martin Půta.

Závod tradičně pořádal Sbor dobrovolných hasičů Růžodol I ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Libereckého kraje. „Soutěž se již stala tradicí, kdy dobrovolní hasiči, policisté a záchranáři každoročně vzdávají hold obětem teroristického útoku na newyorská dvojčata,“ dodala radní Radka Loučková Kotasová, radní Libereckého kraje pro resort hospodářského a regionální rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Manhattan, hasiči, memoriál, Liberecký kraj, krajský úřad, atletický víceboj, Martin Půta, sbor dobrovolných hasičů, Hasičský záchranný sbor, Radka Loučková Kotasová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znovu si připomněli newyorské hasiče. Na jejich počest šplhali na krajský úřad  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.