Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

K lavičce Václava Havla před knihovnou přibude strom na počest jeho první ženy

První žena bývalého prezidenta Havla Olga by se letos dožila pětaosmdesáti let. Na její počest tak před knihovnou ve středu 26. září zasadí strom, který ponese její jméno. Symbolicky doplní lavičku pojmenovanou po prvním prezidentu České republiky Václavu Havlovi, která je jen o pár metrů dál.

Sama Olga Havlová zasadila v roce 1993 lípu dobré vůle v Olomouci. Po jejím vzoru bude po celé zemi zasazeno 85 stromů, aby trvale připomínaly její odkaz.

„S Výborem dobré vůle – Nadací Olgy Havlové jsme v minulých letech úzce spolupracovali na pořádání preventivních přednášek o zdraví i o různých typech onemocnění. Když se Výbor dobré vůle na nás obrátil s myšlenkou zasadit u knihovny mladý stromek, souhlasili jsme,“ řekla ředitelka Krajské vědecké knihovny Blanka Konvalinková.

Strom bude po dohodě s Židovskou obcí Liberec vysazen v úzkém záhonu poblíž špičky synagogy.

Vysazení mladé třešně proběhne ve středu 26. září v 16 hodin. Malá slavnost vysazení stromu se uskuteční za účasti zástupců Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové, Libereckého kraje, statutárního města Liberce a dalších milých hostů. Připraven je krátký kulturní program v podání žáků ZŠ a ZUŠ Jabloňová.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky lavička, strom, Václav Havel, Olga Havlová, knihovna, Česko, Liberec, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K lavičce Václava Havla před knihovnou přibude strom na počest jeho první ženy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.