Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Liberec se znovu žene vichr. Meteorologové vydali další výstrahu

Během dneška, konkrétně od 10 hodin do 21 hodin, nás zase potrápí silný vítr. Výstraha meteorologů platí pro Pardubický kraj a Vysočinu, Liberecko a Jablonecko v Libereckém kraji a Znojemsko v Jihomoravském kraji. Podle meteorologů může foukat rychlostí až 70 kilometrů za hodinu.

ČHMÚ doporučuje před větrem zajistit okna a dveře i volně uložené předměty venku, jako třeba zahradní nábytek. Meteorologové také varují řidiče, že silné poryvy větru mohou učinit auto neovladatelným.

Vítr působil problémy již na začátku týdne. Popadané stromy v posledních dnech zastavily dopravu a byly přerušeny dodávky elektřiny. Ještě dnes ráno bylo kvůli větru bez proudu několik set domácností. Problémy se nevyhnuly ani Libereckému kraji, hasiči vyjeli během úterka k více než šedesáti událostem.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky vítr, vichřice, orkán, počasí, varování, ČHMÚ, Liberec, Liberecký kraj, Jihomoravský kraj, Kraj Vysočina, Pardubický kraj, okres Znojmo, okres Jablonec nad Nisou, Český hydrometeorologický ústav

Na Liberec se znovu žene vichr. Meteorologové vydali další výstrahu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.