Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Praha už našla vánoční strom. Trhy na Staromáku ozdobí smrk z Rynoltic

Adventní trhy na pražském Staroměstském náměstí letos ozdobí strom z Liberecka. Přesněji ze zahrady Svatomíra Moce v Rynolticích. Asi třiadvacet metrů vysoký smrk si organizátoři vybrali z asi tří desítek stromů v anketě Hledá se strom.

„Když začne foukat vítr, tak si vždy říkám, snad vydrží! Kdyby totiž spadl, mám ho v obýváku,“ říká Svatomír Moc, majitel stromu. „Bylo mi také líto ho jen tak pokácet, takhle udělá ještě radost hodně lidem,“ vysvětluje, proč smrk do soutěže Hledá se strom přihlásil.

Vybraný jehličnan ještě musí prohlédnout dendrologové. Ti potvrdí, zda je v pořádku a může se přestěhovat do Prahy. „Je to krásný smrk, který rostl do výšky v zahradě bez omezení, takže má krásné větve a je hustý a rovnoměrný. Strom má odhadem třiadvacet metrů a je v blízkosti domu, proto ho majitel plánuje odstranit,“ upřesňuje Petr Hozák, provozní ředitel společnosti Taiko, která adventní trhy na Staroměstském náměstí provozuje.

Vánoční smrk bude pokácen v neděli 25. listopadu. Slavnostně se rozsvítí 1. prosince.

Autoři | Foto Taiko, a. s.

Štítky strom, Vánoce, Staroměstské náměstí, Liberec, Rynoltice, trhy, advent, smrk, Praha, Liberecký kraj

Praha už našla vánoční strom. Trhy na Staromáku ozdobí smrk z Rynoltic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.