Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zemřel herec a fotbalový rozhodčí Zdeněk Nádeník, zkolaboval uprostřed zápasu

V tragickou událost se proměnil včerejší fotbalový zápas Železného Brodu s Českou Lípou. Během hry totiž zkolaboval teprve osmačtyřicetiletý rozhodčí Zdeněk Nádeník. Následně v nemocnici zemřel.

Přestože hlavnímu rozhodčímu byla okamžitě poskytnuta první pomoc a z místa byl transportován do nemocnice, jeho život se nepodařilo zachránit. Vedle fotbalu bylo velkou láskou Zdeňka Nádeníka i divadlo a vystupoval v celé řadě představení libereckého Divadla F. X. Šaldy.

Během let ho mohli lidé spatřit například v představeních She Loves Me, Zpívání v dešti, Veselá vdova, Sugar, nebo Funny Girl. „Zdeněk Nádeník byl výborný divadelník a kolega, stejně jako známý a oblíbený fotbalový rozhodčí, laskavý nekonfliktní člověk, plný pozitivní energie a humoru. Bez nadsázky byl po dlouhá léta spolehlivým srdcem a jádrem operního sboru, do něhož začátkem 90. let kontinuálně přešel ze Severáčku. Svými jevištními i organizačními dovednostmi byl nepřehlédnutelnou postavou libereckého operního jeviště, což prokázal zvláště řadou operetních a muzikálových rolí a roliček. Těžko se hledají slova k popsání skutečné bolesti, kterou teď všichni jeho blízcí a kolegové cítíme,“ uvedlo Divadlo F.X. Šaldy na sociální síti.

 

Autoři | Foto Divadlo F. X. Šaldy

Štítky úmrtí, Zdeněk Nádeník, fotbal, rozhodčí, divadlo, Česká Lípa, Železný Brod, herec

Zemřel herec a fotbalový rozhodčí Zdeněk Nádeník, zkolaboval uprostřed zápasu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.