Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Lepší a kvalitnější péče o koně? Na to se zaměřují tvůrci manuálu nejen pro chovatele

Nejhezčí pohled na svět je z koňského hřbetu. To tvrdí většina milovníků těchto majestátních krásných zvířat. Pro správný chov koní je ale důležitá kvalitní péče a správný přístup. Odborníci z řad veterinářů i vědců proto právě dokončují nový materiál, který přiblíží aktuální poznatky a metody.

Na novém manuálu pracují odborníci již několik měsíců. Začátkem minulého týdne pokračovali v jeho tvorbě v sídle Státní veterinární správy. Finální podobu pak odhalí příští týden v Bruselu, jelikož celý dokument vzniká na základě dobrovolné iniciativy v rámci Platformy pro pohodu zvířat Evropské komise.

Rozsáhlý manuál rozhodně nebude vědeckým materiál určeným pro omezenou skupinu osob, právě naopak. Jeho cílem je přenést aktuální poznatky z oblasti etologie, fyziologie ale také předat zkušenosit trenérů a chovatelů mezi majitele a celou veřejnost koňáků a příznivců těchto jedinečných tvorů.

Materiál by tak měl být zejména inspirací a pomocníkem ke kvalitnější, odbornější a pozitivnější spolupráci i komunikace člověka s koněm. 

Foto pixabay.com

Štítky státní veterinární správa, koně, chov, manuál, materiál, Evropská komise, Státní veterinární správa České republiky, Brusel

Lepší a kvalitnější péče o koně? Na to se zaměřují tvůrci manuálu nejen pro chovatele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.