Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kuchyň s jídelnou na Švermovce prošla rekonstrukcí. Město zaplatilo 14 milionů

Čtyři měsíce trvala rekonstrukce kuchyně a jídelny základní školy Švermova v Liberci. Při ní došlo nejprve na stavební úpravy a poté na nové moderní vybavení včetně vzduchotechniky. Díky odhlučnění je teď také jídelna tišší. Kompletní rekonstrukce vyšla radnici na bezmála 14 milionů korun.

„Kuchyně a jídelna ZŠ Švermova byly dosud ve stávající podobě, jak byly kdysi projektovány a postaveny. Na konci 70. let jsem se v ní coby školák stravoval už já sám. Z toho je jasně patrné, jak nezbytná ta rekonstrukce vlastně byla. A to uvědomění si stáří materiálu, dispozic i části technologií vlastně člověku zdůrazňuje jediné – mělo se tak stát už dávno,“ řekl náměstek primátora pro kulturu, školství, sociální věci a cestovní ruch Ivan Langr.

Největšími změnami prošla kuchyň, kde došlo k několika stavebním úpravám a celý prostor byl změněn dispozičně. „Byly provedeny rekonstrukce elektroinstalace, rozvodů vody, tepla, povrchů, došlo na výměnu oken a vzduchotechniky a kuchyň získala také novou gastro techniku," dodal Jan Král z tiskovéh ooddělení radnice.

Nové vybavení je i v odhlučněné jídelně, kterou od kuchyně nově odděluje otevřené okno. „Pro rekonstrukci jídelny bylo vybráno nejpříhodnější období letních prázdnin, aby stavební úpravy provoz školy i strávníky co nejméně zatížily," doplnil.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Liberec, kuchyň, základní škola, jídelna, rekonstrukce, kuchyně, Švermov, Ivan Langer, Jan Král

Kuchyň s jídelnou na Švermovce prošla rekonstrukcí. Město zaplatilo 14 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.