Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sport park Liberec: Město musí opravit střechu Svijanské areny, vzniknout by mohla i hala pro 1500 diváků

Je tu celkem pětatřicet sportovišť včetně multifunkční arény. Každý den si sem najde cestu v průměru přes 1400 lidi. Sport park Liberec je ve špičkách plný z 95 procent a tak se přemýšlí o nové hale i bazénu. Nutná ale bude i oprava střechy v Svijanské aréně.

Celá Svijanská aréna je ve špatném stavu, střecha je ale ve stavu havarijním. Jde o původní konstrukci z roku 1967 a je potřeba ji opravit. „Střecha stadionu prošla v minulosti jen několika dílčími opravami, naposledy v roce 2014, kdy byly opraveny nosné betonové prvky,” upřesnil Pavel Chmelík z tiskového oddělení radnice.

A nebude to jediná investice v areálu, která na město čeká. Opravit potřebuje i hala Kort či původní zázemí Svijanské arény a haly míčových sportů.

Správce areálu, společnost Sport Facility Management ale má i plány na rozvoj areálu. Tím nejzásadnějším je výstavba nové haly míčových sportů i s tribunami pro 1500 diváků. Taková hala ve městě chybí.

Už před volbami se také mluvilo o možné výstavbě nového bazénu u arény a tento plán trvá. Šlo by o bazén 25 metrů dlouhý, který by mohl ulehčit přetíženému městskému areálu na Tržním náměstí. Plán na jeho výstabu ale není úplně aktuální.

Město a provoz Sport parku Liberec

Město platí za správu areálu 12,7 milionu korun bez DPH ročně. Za to provozovatel poskytuje městu 4 000 volných hodin včetně nutného servisu, dále musí investovat do areálu cca 50 tisíc za položku (což činní cca 10–14,6 milionu Kč ročně). Nad rámec koncesní smlouvy jsou investovány další miliony korun většinou do oprav a renovací. Sport Park navštíví denně přes 1 400 lidí, včetně arény je pak roční návštěvnost kolem tři čtvrtě milionu návštěvníků. (Zdroj: liberec.cz)

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky sport park liberec, aréna, Svijanská aréna, Liberec, střecha, oprava, bazén, Chmelík

Sport park Liberec: Město musí opravit střechu Svijanské areny, vzniknout by mohla i hala pro 1500 diváků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.