Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Od rána hustě chumelilo. Policisté za dopoledne řešili dvacet nehod, silnice přes Harrachov byla uzavřená

, aktualizováno 2. ledna 2019, 16:20

Brzy ráno začalo v Libereckém kraji hustě chumelit. Hlášeno bylo jen za dopoledne dvacet nehod, problémy měly kamiony. Sněžení přinášelo komplikace i v městské hromadné dopravě, v Liberci nejezdila linka číslo 21 na Králův Háj.

Už v ranních hodinách došlo k nehodám na hlavním tahu z Liberce na Turnov, další pak následovaly třeba ve Zdislavě nebo Dlouhé a auto narazilo do svodidel i na D10 u sjezdu na Liberec. „Od sedmé hodiny ranní měli policisté nahlášeny bezmála dvě desítky dopravních nehod a další desítky oznámení o špatné sjízdnosti komunikací. Kromě dopravních policistů spolupracují  s řízením dopravy a zajištěním dopravní obslužnosti také policisté z obvodních oddělení," řekla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Silnice do Harrachova a přes Hemrich uzavřeny

Velké problémy mají nákladní auta a kamiony. V Libštátě se náklaďák srazil s osobním autem, na dalších místech jsou pak kamiony uvízlé. Kamiony lemují také silnici 1/10 vedoucí k bývalému hraničnímu přechodu Harrachov. Ta je pokryta ledovkou a sněhem, na silnici je uvězněna více jak desítka kamionů. „Policisté tam také aktuálně řeší i dopravní nehodu - střet sobního vozu s nákladním. Policisté se správcem komunikace museli z těchto důvodů přistoupit k úplné uzavírce silnice z Tanvaldu na Kořenov," dodala Suchánková. Silnici se odpoledne podařilo zprůjezdnit alespoň kyvadlově pro osobní auta.

Správce komunikace úplně uzavřel také silnici č. 2904 mezi Raspenavou a Oldřichovem v Hájích na Liberecku. Na silnici byly uvízlé kamióny, ty se odpoledne podařilo vyprostit a silnice je s opatrností průjezdná.

Problémy měly autobusy v Liberci

A komplikace hlásil také liberecký dopravní podnik. Po půl desáté přestala jezdit linka číslo 21 na Králův Háj, důvodem byla nesjízdnost silnice. Problémy měly ale autobusy po celém městě. „Vzhledem k aktuálnímu nepřetržitému spadu sněhu dochází ke zpoždění spojů na linkách MHD v některých lokalitách Liberce. Důvodem je nesjízdnost komunikací, komplikace zaviněné ostatními účastníky silničního provozu nebo obtížná obslužitelnost zastávek,” řekla mluvčí DPMLJ Martina Poršová.

Kolony byly od křižovatky Košická a Nákladní, kde podle informací od čtenářů je porouchaný semafor. Auta tak stála až k nádraží.

Předpověď počasí

Během dne se bude ochlazovat, meteorologové tak varují před náledím. Sněžení by během dne a k večeru mělo postupně ustávat. Ve čtvrtek už by měly přijít jen sněhové přeháňky, a to spíše na horách.

Autoři | Foto Facebook Dopravní info Liberecký kraj a Marie Kleinová

Štítky doprava, počasí, nehody, Liberec, silnice, havárie, Harrachov, Liberecký kraj, Turnov, Zdislava, Libštát

Od rána hustě chumelilo. Policisté za dopoledne řešili dvacet nehod, silnice přes Harrachov byla uzavřená  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.