Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

(NE)OBYČEJNÍ: Přes den šprtá anglinu a špáninu, po večerech zdobí přehlídková mola

Stát se modelkou je sen mnoha malých holek, asi jako u kluků být popelářem. No a někdy to vyjde. Jako třeba Kláře Nechanické, která ani letos nechyběla na přehlídce Made in Jablonec. Chůze po mole ale její hlavní životní náplní není.

Dva v jednom. Splněný dětský sen i následování mamky vedli Kláru k modelingu. „Mamča je švadlena a bývala modelkou, tak jsem v tom vyrůstala. A od 14 let občas nějakou tu přehlídku chodím,“ vysvětluje Klára. Na první pohled je Klára prototyp modelky z časopisu. Krásná, usměvavá, vysoká a dlouhé nohy... No až na zem.

Vedle modelky je ale hlavně studentkou, po mole chodí spíš příležitostně. „Studuju angličtinu a španělštinu. Ale přiznám se, že učitelství hodně zvažuju,“ říká. Není se čemu divit, na dráhu modelky na plný úvazek se ale vydat nechce. „Jsem ráda, že jsem se díky přehlídkám dostala i do zahraničí, třeba i do Ruska. Ale určitě nemám žádné velké cíle jako je třeba Newyorský týden módy,“ přiznává.

Modelky a inteligence, jde to vůbec dohromady?

O modelkách koluje celá řada mýtů, ty navíc s oblibou zprostředkovává filmový průmysl. Jak to ale je doopravdy? Musí platit, že tam kde příroda nešetřila na kráse, ubrala na rozumu? „Je fakt, že se to říká, ale nemyslím si to. Mezi námi jsou i holky doktorky a zubařky,“ uvádí Klára. 

Modelka by taky měla být vysoká. „Od toho se hodně upouští. Na druhou stranu některý modely jsou šitý na vysokou holku.“ S tím Klára problém nemá, díky svým 180 centimetrů předvádí ty nejdelší šaty. Ani jídlo ji netrápí. „Já určitě žádné diety nedržím. Jím všechno a hodně,“ komentuje modelka. Módu sice miluje, ale na značkové oblečení si nepotrpí. „Na značce mi moc nezáleží, spíš mi jde o originalitu. Nebráním se ani sekáči. Ale mám ráda výstřední boty nebo třeba kabátky.“ 

Kariéra jen na pár let

Modelka má, jak říká sama Klára, jepičí život. Asi jako baletky a vrcholoví sportovci. Mohou se zablýsknout a užít si slávu, ale jen na chvilku. „Mně je dvaadvacet a vidím to tak ještě na dva roky. Vždycky to hodně záleží na samotné modelce, ale každá by podle mě měla mít soudnost,“ dodává.

Nejhezčí šaty zatím Klára oblékla prý vloni, právě na přehlídce Made in Jablonec. „Tak ty jsem vážně zbožňovala. Bíle body a nádherná dlouhá vínová sukně. Celý rok jsem je navíc nosila jen já,“ zakončuje. Můžete je vidět na fotce nahoře. Autorkou je Ivana Brabcová z Liberce.

Foto Lubomír Krongaiger

Štítky modelka, Made in Jablonec, neobyčejní, Klára Nechanická, Jablonec, oblečení, Rusko

(NE)OBYČEJNÍ: Přes den šprtá anglinu a špáninu, po večerech zdobí přehlídková mola  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.