Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na internetu se šířilo video, na kterém desetiletá dívka týrá svého psa. Podle policie šlo o "fejk"

Na sociálních sítích kolovalo na začátku týdne video, na kterém přibližně desetiletá dívka měla týrat svého psa. Mnozí lidé jí a její sestře pak na internetu nadávali, vyhrožovali a někteří jim dokonce přáli smrt. Policie po prošetření tvrdí, že video bylo zinscenované.

Video se na internetu začalo bleskově šířit a např. Facebook ho vzápětí smazal. „Na základě zmedializování zveřejněného videa týkající se bití psa na sociálních sítích se včera dopoledne na policejní služebnu v Hradci Králové dostavil otec s dcerami, kteří vysvětlili skutek natočený na videu,“ uvedla mluvčí policie Iva Kormošová

Otci s oběma dcerami se podařilo policii přesvědčit, že se vlastně nic nestalo. „Policisté došli k závěru, že video bylo celé nahrané, že pes je domácím mazlíčkem, nebyl na žádném ošetření ani mu nebylo žádným způsobem ublíženo,“ řekla mluvčí.

Video se na sociálních sítích velmi rychle rozšířilo a mnozí pak dívkám nadávali a vyhrožovali. Našli se i tací, kteří jim přáli smrt. „Otec ohledně výhružných komentářů k videu žádné trestní oznámení nepodal, protože dcery své původní profily smazaly a necítí žádné ohrožení. Policisté nezjistili, že by došlo k naplnění skutkové podstaty trestného činu ani přestupku a věc odloží,“ uzavřela Kormošová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pes, týrání, Hradec Králové, Policie ČR, policie, Internet, Facebook

Na internetu se šířilo video, na kterém desetiletá dívka týrá svého psa. Podle policie šlo o "fejk"  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.