Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jablonec hledá městského architekta. Pomoci má s investory i kultivací veřejného prostoru

Post městského architekta se rozhodl vytořit Jablonec nad Nisou. Začít by měl už v dubnu a na starosti bude mít komunikaci s investory, přípravu koncepčních dokumentů a také kultivaci veřejných prostranství.

„Hlavní náplní práce městského architekta jsou odborné konzultace, příprava zadání investičních záměrů a návrhy drobných úprav ve veřejném prostoru,“ vysvětluje náměstek primátora Jakub Chuchlík, který má na starosti rozvoj města.

Městský architekt bude dále spolupracovat na aktualizaci a pořizování rozvojových dokumentů i na přípravě a administraci architektonických soutěží. Součástí jeho práce bude účast na jednáních s občany, investory a stavebníky, ale také osvěta v oblasti architektury a urbanismu.

„Dlouhodobá absence odborného kreativního pohledu na urbanistický a architektonický rozvoj Jablonce mě osobně přivedla do vedení města. Přál bych si, aby si vybraný kandidát získal důvěru a respekt napříč politickými stranami,“ doplňuje Chuchlík.

Výběrové řízení bude dvoukolové, nejprve písemné a poté před odbornou komisí.

Autoři | Foto Petr Vitvar

Štítky Jablonec, architekt, městský architekt, Jablonec nad Nisou, veřejné prostranství, investor

Jablonec hledá městského architekta. Pomoci má s investory i kultivací veřejného prostoru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.