Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jablonecké strážníky vede člen SPD Michal Švarc. Město vyhlásilo konkurz na nového ředitele

V Jablonci nad Nisou hledají nového ředitele městské policie. Luboš Raisner, který ji vedl bezmála osm let, po dohodě kvůli kritice své práce na konci ledna skončil. Strážníky zatím vede primátor Milan Kroupa (ANO). Řízením městské policie pověřil Michala Švarce, který je zkušeným policistou a mimo jiné dlouholetým bezpečnostním manažerem Fotbalového klubu Jablonec. Město zároveň vypsalo výběrové řízení na ředitele. Uzávěrka přihlášek je na konci února.

Zájemce o místo ředitele Městské policie v Jablonci musí mít vysokoškolské vzdělání, zkušenosti z policie a také z řízení. To vše Švarc splňuje. Je dlouholetým policistou, pracoval u státní a v posledních letech i městské. S vojenskou policií se zúčastnil i zahraničních misí v Iráku. Pro řadu koaličních i opozičních zastupitelů je ale na pozici ředitele nepřijatelný - je totiž členem SPD. Byl lídrem kandidátky strany v posledních volbách do městského zastupitelstva, kam se také jako jediný zástupce strany dostal. Neúspěšně kandidoval do Senátu.

Znalosti a zkušenosti

Švarc dnes na dotaz novinářům řekl, že zatím neuvažuje o tom, že by se do výběrového řízení na ředitele přihlásil. „Jsem rád, že jsem se vrátil do místa svého trvalého bydliště a že se můžu spolupodílet na vytváření bezpečného prostředí, kde žiju a kde žije moje rodina. A myslím si, že je marginálie, jestli to budu vykonávat ve funkci ředitele, zástupce, náměstka. Já budu rád, když budu moci přinést své znalosti a zkušenosti a podílet se na tom, aby se to tady zlepšilo," řekl Michal Švarc.

Nedostatek lidí

Městská policie v Jablonci se v posledních letech stejně jako policie v jiných městech potýká s nedostatkem lidí. Aktuálně má podle Švarce 44 strážníků, čtyři jí do plného stavu chybí. „Další tři ale odejdou brzy do důchodu," řekl. Radnice proto hledá nové strážníky, nabízí i náborový příspěvek ve výši pětinásobku platu. Město připravuje také stipendijní program pro mladé lidi, kteří by chtěli studovat Záchranářství a bezpečnost obyvatel na soukromé střední škole v Liberci-Kateřinkách a po skončení studia nastoupit k jabloneckým strážníkům.

Autoři | Foto MP Jablonec

Štítky Městská policie, Jablonec, ředitel, strážníci, Michal Švarc, Jablonec nad Nisou, obecní policie, Milan Kroupa, ANO 2011, Irák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonecké strážníky vede člen SPD Michal Švarc. Město vyhlásilo konkurz na nového ředitele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.