Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pozor na silný vítr! V noci padaly stromy i lampy, výstraha platí i nadále

V Libereckém kraji řádí od včerejšího dne silný vítr. Od včerejšího poledne zasahovali hasiči u více než třiceti událostí zahrnující popadané a vyvrácené stromy nebo dokonce lampy.

Nejvíce událostí zaznamenali hasiči na Českolipsku, zde jednotky vyjížděly ke čtrnácti případům. „Nejčastěji hasiči zasahovali u popadaných stromů. K vyvráceným lampám vyjížděli hasiči z Liberce a Josefova Dolu,“ sdělil mluvčí hasičů Daniel Mlčoch.

Výstraha ale trvá i nadále, až do zítřejší 8. hodiny ranní. „Vítr může dosahovat v nárazech až rychlosti 85 km/h, na horách dokonce až 125 km/h,“ upozornil Mlčoch. V této souvislosti hasiči i Český hydrometeorologický ústav upozorňují, aby lidé omezili pohyb venku, zejména pak v lese, v okolí velkých stromů nebo pod stožáry.

Zároveň je vhodné upevnit volně položené předměty, jako jsou například květináče za okny. Zároveň by měli být lidé důslední v zavírání oken i dveří. Vzhledem k silným dešťovým srážkám také hrozí zvýšení hladin vodních toků.

Foto eon.cz

Štítky výstraha, vítr, vichřice, stormy, polomy, Liberecký kraj, strom, lampa, Český hydrometeorologický ústav, Liberec, okres Česká Lípa, Josefův Důl

Pozor na silný vítr! V noci padaly stromy i lampy, výstraha platí i nadále  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.