Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Od zítřka neprojedete mostem v Zákupech, oprava bude trvat pět měsíců

Od zítřejšího dne bude plně uzavřena silnice třetí třídy č. 26834 v městské části Kamenice. Rekonstrukce zdejšího mostu a přes něj vedoucí silnice by měla trvat pět měsíců a náklady se pohybují okolo pěti milionů korun.

Po zrekonstruovaném mostě by se tak měli první řidiči projet v září. Do té doby musí nejen osobní automobily, ale také vozidla městské hromadné dopravy využít objízdnou trasu po silnici třetí třídy č. 26836. Náklaďáky pak budou muset jezdit přes Mimoň.

Rekonstrukce se dotkne i zmíněných autobusů, v některých případech tak dojde ke změnám v jízdních řádech. „Podrobné informace o jednotlivých spojích naleznete na stránkách www.iidol.cz,“ informovala mluvčí kraje Andrea Fulková.

V druhé polovině letošního roku by navíc mohla začít výstavba obchvatu. „Kraj aktuálně vybírá zhotovitele. Předpokládané náklady se pohybují okolo padesáti osmi milionů korun,“ dodala Fulková.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Zákupy, most, rekonstrukce, Českolipsko, silnice, Mimoň

Od zítřka neprojedete mostem v Zákupech, oprava bude trvat pět měsíců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.