Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Roman Will není jen brankář. Vedle hokeje miluje zahrádkaření a golf

Roman Will, strážce liberecké tygří branky, miluje hokej. To je asi jasné každému. Vedle toho ale také rád pečuje o své záhonky nebo si zajde na golf. A jeho nejčastější parťák? Radan Lenc.

Říká se, že máte zálibu v okopávání záhonků, je to tak?
Ano, máme tu baráček a zahradničení mě bavilo už od mala, kdy jsem pomáhal dědovi. Zahrádku hodně řešíme s Lencíkem. On mi často posílá fotky, kterýma mě tak trochu dostává do depresí, protože má zahrádku hezčí. Ale to je jasný, má ji menší, takže to líp stíhá. Zahradničení mám rád, je to příjemné uvolnění, vypnu u toho.

Vy si s Lencíkem vzájemně i pomáháte na zahradě, ne?
Je to taková kamarádská výpomoc. Už jsem mu říkal, že spoléhám, že mi v létě přijede pomoct. Možná vezmu ještě Honzu Růžičku z Bolky. Je šikovnej, tak by se mohl připojit.

Dlouho jste hrál za Bolku, nedělá vám problém nastoupit do zápasu proti nim?
Ne, je to zápas jako každý jiný. To bych pak mohl mít problémy i s Plzní. A pak bych se z toho zbláznil. Samozřejmě z toho týmu znám víc kluků než z ostatních, ale stejně je ten český hokejový rybník tak malý, že se se všema často potkáváme. Třeba v létě na golfu.

S Lencíkem na ledě, zahrádce i golfu

Takže vedle hokeje hrajete ještě golf?
No, na ten chodím pro změnu s Lencíkem. Je to další příjemná věc, u který si člověk odpočine a vypne. Neskutečně mě to baví, a když je v létě krásný den, je parádní strávit ho na golfu.

Nebylo vaším snem hrát za rodnou Plzeň?
Mým snem bylo hlavně hrát profesionálně hokej a ten si plním. Liberec beru jako domov a užívám si, že můžu hrát. Samozřejmě, že kdybych byl celý život v Plzni a hrál tam, tak by to bylo asi hezký, ale já jsem šťastný tady.

Hokejem žije celá rodina

Máte rok od svatby, co vaše partnerka, sleduje hokej?
Ona je společně s mými rodiči největším fanouškem. Hokejem žije celá rodina. Nyní máme malou dceru, tak se na hokej tak často nedostanou. Každopádně si přeje, abychom hráli co nejdéle. Je neskutečně obětavá. Doma mám obrovskou pohodu, o vše mám postaráno a můžu se soustředit na hokej.

Jak to všechno začalo? Máte hokej v rodině?
Začalo to asi Naganem. Tehdy jsem řekl tátovi, že bych chtěl být jako Hašek. A tak mi sehnal výstroj a vše to začalo. Táta sám sice hokejista není, ale pro změnu hraje házenou. Takže celá rodina je sportovně založená.

Poslední otázka, sledujete i doma hokej?
To vůbec. Nerad se dívám na hokej v televizi. Mám toho dost a navíc mám doma manželku a dceru, takže se chci věnovat jim.

Foto Lubomír Krongaiger

Štítky Roman Will, hokej, brankář, zahrádkaření, golf, Radan Lenc, HC Škoda Plzeň, rodina, Bílí Tygři Liberec

Roman Will není jen brankář. Vedle hokeje miluje zahrádkaření a golf  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.