Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Světový den porozumění autismu promění barvu Krajského úřadu

Druhý duben není jen den po aprílu, kdy se všichni již oklepali z jarních vtípků. Je také Světovým dnem porozumění autismu. Každoročně je s touto akcí spojená modrá barva. Lidé si oblékají modrá trička, nosí modré doplňky a do modré barvy se zahalí i některé stavby.

Mezi nimi nebude chybět ani budova Krajského úřadu v Liberci. Po celou dnešní noc bude tato stavba nasvícena modrou barvou a už po čtvrté se tak připojí ke kampani Česko svítí modře. „Tématem již šestého ročníku této kampaně je Cesta pochopení. Hlavním cílem kampaně je informovat společnost o autismu,“ uvedl mluvčí kraje Filip Trdla.

Jak uvádí portál Naděje pro autismus, modrá barva není vybrána náhodně. Symbolizuje totiž komunikaci. A právě oblast komunikace bývá pro osoby s poruchami autistického spektra problematickou. Záštitu nad letošním ročníkem této kampaně převzala veřejná ochránkyně práv Anna Šabatová a premiér Andrej Babiš.

Autoři | Foto Liberecký kraj, nadejeproautismus.cz

Štítky autismus, Světový den porozumění autismu, PAS, modrá, Krajský úřad, Česko, Andrej Babiš, Anna Šabatová, Liberec

Světový den porozumění autismu promění barvu Krajského úřadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.