Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Semily vypsaly s ročním předstihem zakázku na výstavbu školky

S ročním předstihem hledají Semily firmu, která postaví mateřskou školu za zhruba 85 milionů korun. Pro devítitisícové město jde o jednu z klíčových investic. Starostka města Lena Mlejnková (Volba pro Semily) si nevybavuje žádnou jinou stavbu, u níž by dodavatele hledali takto brzy.

„Má to dva pragmatické důvody," uvedla Mlejnková. Prvním je to, že radnice chce mít dostatek času na případné opakování soutěže, pokud by se napoprvé nepodařilo nikoho sehnat. Starostka ale zároveň věří, že při takto brzkém vypsání by mohl být zájem o zakázku mezi stavebními firmami velký, což by se mohlo příznivě projevit i na ceně. Společnosti se mohou do tendru hlásit do 15. května.

Nová školka je potřeba

Město novou školku v ulici Pod Vartou akutně potřebuje. Nahradit by měla současnou, která byla jako provizorní postavena v 80. letech minulého století a dlouhodobě už nevyhovuje. Výstavba nové mateřské školy pro 100 dětí by měla začít na jaře příštího roku. Dříve to není možné, neboť ještě před tím je nutné zrekonstruovat čtyřpodlažní budovu na Komenského náměstí, která stojí vedle základní umělecké školy. Budou v ní náhradní prostory po dobu výstavby nové školky, děti z MŠ Pod Vartou by tam měly docházet zhruba rok a půl. Rekonstrukce budovy na Komenského ulici začala před několika dny. „Pokud se to všechno dobře podaří, tak bude hotová do konce roku. Potom budeme kolaudovat a někdy v březnu by se školka stěhovala," uvedla Mlejnková.

Dotace z EU

Město na výstavbu školky získalo evropskou dotaci 25 milionů z Operačního programu Životní prostředí. O další dotaci žádají Semily z Integrovaného regionálního operačního programu. Podle Mlejnkové by výsledek měli znát do léta. Výstavbu školky na jaře 2020 Semily zahájí, i když s žádostí neuspějí, peníze na to mají. „Samozřejmě bychom byli rádi, kdyby se nám podařilo dotaci získat," dodala starostka.

Autoři

Štítky ČR, stavby, školy, správa, Semily, AUDIO, stavba, Lena Mlejnková, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Semily vypsaly s ročním předstihem zakázku na výstavbu školky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.