Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mekáč u OC Nisa vyměnil dětské hřiště. Na to staré se mohou těšit děti z ruprechtické školky

Možná jste si všimli, před pobočkou McDonalds u OC Nisa vyrostlo úplně nové dětské hřiště. Co se stalo s tím starým? Do šrotu nepůjde, hrát si na něm budou děti ze školky Čtyřlístek v liberecké čtvrti Ruprechtice.

Původní hřiště stálo u McDonaldu od roku 2000, před demontáží ale bylo stále v dobrém stavu. „Byla by škoda, kdyby se mělo třeba zlikvidovat. Proto nás napadlo ho přestěhovat a najít pro něj nové využití,” řekl franšízant libereckých restaurací McDonald's Radek Janalík, který se zachováním hřiště přišel. Oficiální předání původního hřiště proběhlo v pátek na slavnostním otevření nového hřiště, neboli Playlandu. „Jde o největší hřiště v rámci poboček McDonalds u nás,” doplnil Janalík. 

Musí se připravit podklad 

Starý playland už je u školky v Ruprechticích. Hrát si na něm ale děti ještě nemohou. „Nejprve je potřeba připravit podklad tak, aby na něm hřiště mohlo stát. Děti už se na něj ale moc těší,” uvedla ředitelka školky Čtyřlístek Jaroslava Kalinová. „Navštěvovat odloučené pracoviště budou i děti ze školky na Horské ulice,” dodala. Darování hřiště zřejmě odstartuje dlouhodobější spolupráci McDonaldu se školkami. „Je to teprve na začátku, ale tenhle první případ by v budoucnu mohl při přestavbách hřišť inspirovat i další pobočky. Je to na dobré cestě,” uzavřel Janalík.  

Autoři | Foto Pavla Sýkorová

Štítky hřiště, školka, McDonald's, Čtyřlístek, Liberec, Lužická Nisa, Ruprechtice, dětské hřiště

Mekáč u OC Nisa vyměnil dětské hřiště. Na to staré se mohou těšit děti z ruprechtické školky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.