Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Bývalý politik Šotola dostal dnes u soudu podmínku, může se ale odvolat

Dnešní soud s bývalým libereckým radním Romanem Šotolou skončil podmíněným trestem. Soud ho tak potrestal za podvod, kdy si půjčil od známých peníze, ale nevracel je. Zda takto ale případ skončí zatím není jisté, bývalý politik se může odvolat.

Zda se proti zatím nepravomocnému rozsudku Roman Šotola odvolá, zatím není jasné. Okresní soud v Jablonci rozhodl, že za své jednání si zaslouží osmnáct měsíců za mřížemi ale s podmínečným dvouletým odkladem. U soudu se dnes potvrdilo nejen to, že si napůjčoval okolo 300 tisíc, ze kterým splatil naprosté minimum, ale také to, že nešel daleko pro všelijaké výmluvy a lži.

Facebook jako důkaz

Právě zprávy na sociálních sítích doložily, jak vypočítavý uměl Šotola být. Jednou z poškozených je totiž i Petra Bergmannová, které dokonce sliboval svatbu. Místo lásky ale u ní nechal jen dluhy.

PSALI JSME: FOTO: Bývalý radní Roman Šotola dnes k soudu dorazil. Obhajovat se bude sám

Jak se ukázalo u soudu, Šotola si během minulosti nastřádal dluhů opravdu hodně. Dluží třeba bývalému kolegovi ze strany ČSSD Petru Lajtkepovi. Zde přitom dlužná částka dosahuje dokonce milionu korun. A opět se potvrdilo, že aby Šotola získal peníze, dokázal si vymýšlet všemožné historky, ať už o dědictví nebo vysílači v Krásné Studánce.

Foto Lubomír Krongaiger

Štítky Roman Šotola, soud, radní, podvod, Okresní soud Jablonec, ČSSD, Facebook, Jablonec

Bývalý politik Šotola dostal dnes u soudu podmínku, může se ale odvolat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.