Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nové budovy by se stavět neměly, lepší je využít ty současné. To je názor architekta Aarona Betskyho

Na Technickou univerzitu zavítal americký architekt Aaron Betsky. V rámci své přednášky a diskuze s titulem Architektura musí shořet se zaměřil i na výstavbu nových domů, komplexů a budov.

Podle uznávaného architektura a kritika je architektura mnohem více než jen navrhování a stavění budov. „Architektura odráží i nás vztah k přírodě a našemu okolí,“ sdělil Aaron Betsky při přednášce. Architekt zároveň zastává názor, že by se v dnešní době neměly stavět stále nové budovy, ale pozornost by se měla upírat na již existující stavby. 

„Podle Betskyho by se měly co nejvíce využívat stávající objekty,“ uvedl za Technickou univerzitu Radek Pirkl. Během přednášky architekt přímo řekl, že kdyby mohl, tak by na čtyři roky zakázal výstavbu jakýchkoliv budov.

Betsky také upozornil, že by se i architekti měli zajímat o staré objekty, které je možné zachránit a opravit. „Architekti by měli provádět rekonstrukce starých budov citlivě tak, aby byly užitečné a krásné,“ komentoval Betsky. 

Foto tul.cz

Štítky Aaron Betsky, architekt, TUL, přednáška, architektura, stavba

Nové budovy by se stavět neměly, lepší je využít ty současné. To je názor architekta Aarona Betskyho  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.