Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Semily se dočkají nové mateřské školky, po třech letech se podařilo získat peníze

Vedení města Semily se raduje. A má k tomu dobrý důvod! Po letech se jim podařilo uspět v žádosti o dotaci na novou mateřskou školku. Díky tomu vyroste školka pro 110 dětí.

O získání dotace se město Semily snažilo dobré tři roky. Teď se zadařilo a z programu IROP získá město 82 milionů korun. Díky tomu bude moci výstavba mateřské školy konečně začít. „Cesta k nové školce byla složitá a dlouhá. Vedle dotačních prostředků bylo nutné získat i architektonické řešení,“ vysvětlila starostka Semily Lena Mlejnková.

I to se nakonec podařilo. Zájem o architektonickou soutěž, která probíhala v roce 2015, byl enormní. „Zúčastnilo se jí sedm desítek architektů a architektonických studií,“ informovala starostka. Nakonec byl jako vítězný návrh vybrán projekt od Marka Topiče. Výstavba zbrusu nové moderní školky by měla začít příští rok.

Celkové náklady se pohybují okolo hranice 97 milionů korun. „Školka vyroste na místě stávající mateřské školy nedaleko zahrádkářské kolonie Treperka,“ dodala Mlejnková. Nový objekt tak nahradí stávající budovu ze 70. let minulého století, která již není v dobrém technickém stavu.

Zatím je ale důležité připravit náhradní prostory, kde najde školka dočasné zázemí po dobu výstavby. K tomu město zakoupilo objekt na Komenského náměstí, který se v současné době rekonstruuje a hotový by měl být do konce roku. Nové již fungující školky by se tam mohli lidé v Semilech dočkat v září 2021.

Foto Město Semily

Štítky školka, Semily, stavba, mateřská škola, Lena Mlejnková

Semily se dočkají nové mateřské školky, po třech letech se podařilo získat peníze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.