Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Krkonoše na kole. Vyberte si z patnácti cyklovýletů

PR článek

Pro všechny nadšence polykající kilometry, tak i jezdce turisty, ale i rodiny s dětmi, jsou v Krkonoších vyznačeny desítky cyklistických tras. Každá z nich vás provede jedinečnými místy v Krkonošském národním parku a poodhalí vám krásu zdejší přírody a malebnost místní architektury.

Pokud si nejste jistí, kterou trasu vyzkoušet nebo jak si naplánovat i celodenní výlet, pomůže vám nová brožura „Krkonoše na kole, aneb tipy na výlety pro milovníky cyklistiky“. Najdete v ní tipy na patnáct cyklovýletů s popisem trasy i s QR kódy odkazujícími přímo na vyznačenou trasu na www.mapy.cz. Podívat se můžete též na video některých z tras na youtube kanále „Krkonoše Svazek“. Zhruba dvouminutová videa vznikla hlavně pro lepší představu cyklistů, kteří trasy v Krkonoších neznají. Brožuru získáte zdarma v krkonošských informačních centrech nebo na webu.

Inspiraci k cyklovýletu nabízí také krkonošské Výleťáky. Jsou to cyklovýlety „Z Malé Úpy přes Rýchory do Mladých Buků“ a „ Na kole z Černé hory do Vrchlabí“.

K výletům na kole určitě využijte Krkonošské cyklobusy, které od června až do září křižují naše hory od západu k východu. Vyvezou vás do různých částí Krkonoš, odkud pak můžete sjíždět po značených cyklotrasách až do podhůří našich nejvyšších hor. Jízdní řády získáte zdarma v krkonošských informačních centrech nebo na webu , a také přímo na autobusových zastávkách.

Využijte lanovku

A pro cyklisty, kteří neradi zdolávají kilometry do kopce, nabízí některé lanovky s letním provozem možnost se svést i s kolem. Konkrétně jízdu lanovkou vzhůru můžete využít v Peci pod Sněžkou, Janských Lázních, Rokytnici nad Jizerou, Harrachově a ve Velké Úpě, Špindlerově Mlýně nebo Vrchlabí.

Štítky krkonoše na kole, výlety, cyklovýlety, tipy na výlet, Krkonoše, výlet, Krkonošský národní park, lanová dráha, krása, Vrchlabí, cyklistická trasa, Malá Úpa

Krkonoše na kole. Vyberte si z patnácti cyklovýletů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.