Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Krkonošská pivní stezka se otevřela. Poznejte rodinné pivovary našich nejvyšších hor

PR článek

Češi milují pivo. Pivní turistika je čím dál oblíbenější. Proto byla vymyšlena „Pivní stezka v Krkonoších“. Spojila sládky, kvasnice, slady a chmel dohromady. A také vás všechny, kteří se vydáte stezkou z Vrchlabí přes Friesovy boudy, Pec pod Sněžkou a do Malé Úpy. Poznejte rodinné pivovary a ochutnejte rozmanitou chuť jejich produktů.

Krkonošská pivní stezka je pro všechny otevřena od 1. června do 30. září. A při ochutnávání zlatavých moků se můžete zúčastnit také soutěže o zajímavé ceny. Více informací o soutěži na webu www.krkonosskapivnistezka.cz nebo na FB.

Kde se čepují krkonošská piva?

V minipivovaru ve Vrchlabí můžete ochutnat pivo Krkonošský medvěd, ve Strážném na Friesových boudách pivo Fries a také vrchlabské pivo Hendrych, v Peci pod Sněžkou pivo Sněžka z místního Peckého pivovaru a v Malé Úpě pivo Trautenberk.

A jakou trasou se se můžete do pivovarů vydat?

Trasa č.1: Z pivovaru Trautenberk přes Portášky a Růžohorky do Peckého pivovaru (11,8 km). Dále z Peckého pivovaru přes Richtrovy boudy, Výrovku a Chalupu na rozcestí do pivovaru Fries (9,6 km), kde zároveň čepují i pivo Hendrych. A z Friesových bud přes Strážné do pivovaru Medvěd (8,3 km). Celkem 29,7 km.

Trasa č.2: Z pivovaru Trautenberk přes Jelenku, Sněžku a Růžohorky do Peckého pivovaru, lze použít lanovku ze Sněžky dolů (12,4 km). Dále z Peckého pivovaru přes Severku a Chalupu na rozcestí do pivovaru Fries (9,2 km), kde zároveň čepují i pivo Hendrych. A z Friesových bud přes Strážné do pivovaru Medvěd (8,3 km). Celkem 29,9 km.

Štítky krkonošská piví stezka, Krkonoše, pivo, pivovary, rodinnné pivovary, pivovar, kvasinky, slad, Vrchlabí, Pec pod Sněžkou, Malá Úpa, Trautenberk, Sněžka, Portášovy Boudy, Strážné

Krkonošská pivní stezka se otevřela. Poznejte rodinné pivovary našich nejvyšších hor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.